Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec primio novog župnika Željka Strnaka

Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec održao je prijam za novog župnika orahovačkog Željka Strnaka. Župnik Strnak je kratko predstavio svoj životni put te za svoj dolazak u Orahovicu istaknuo:

-Srdačno zahvaljujem na pozivu gospodinu gradonačelniku na pozivu u gradsku kuću. Došao sam u Orahovicu kao pastir vjernika, ali i kao građanin ovoga grada gdje želim upoznati sve ljude dobre volje. Došao sam kao župnik, onaj koji želi djelovati kao navjestitelj Božje riječi, kao vjeroučitelj i kao onaj koji će pokušati u ljude ugraditi Božje zakone i vrline koji su vječni i neprolazni. Vjerujem kako ću s gradskom vlasti imati dobru i plodnu suradnju, a s sa svoje strane mogu istu itekako obećati. Idemo, evo zajedno u budućnost za dobro ljudi i čovjeka ovoga našeg grada. – zaključio je velečasni Strnak. Gradonačelnik Nemec zaželio je veliku dobrodošlicu župniku Strnaku riječima kako je siguran da će pronaći sebe u ovome gradu, kao i građani njega:

-Vjerujem kako ćete prihvatiti ovaj grad srcem i dušom i da ćemo zajedno živjeti s našim građanima kako bi im pružili samo dobro.

– istaknuo je između ostalog gradonačelnik Nemec.

(V.G.)