Ljeto nam se vratilo, Jezero prepuno!

Velike vrućine privukle su tisuće ljudi na orahovačko Jezero. Na parkiralištima tablice od Iloka do Poreča.Na ”plaži” gužva, ručnik na ručniku! Opis je ovo vruće ljetne nedjelje na orahovačkom  Jezeru.

Iz poduzeća Ružica grad, odgovornog za kompleks Jezero-Ružica grad saznajemo kako se ulaz za parkirališta prestao kupiti u 15 sati jer više jednostavno nije bilo mjesta. Direktor Ružice grada Saša Rister rekao je kako je ove nedjelje na najatraktivnijem kupalištu kontinentalne Hrvatske bilo preko 10 tisuća ljudi! Sve terase su bile pune, red za sladoled unedogled, a Jezero prepuno veselih kupača. Svake godine na Jezeru niču novi sadržaji, pa tako uz redovne odbojku na pijesku i mali nogomet, djeca su mogla uživati na trrampolinu, dvorcu za skakanje…dok su odrasli uz hladno piće, mogli uživati u taktovima žive glazbe na terasama ugostiteljskih objekata:

 

– Ma kakvo more, Jezero je zakon! Ovako što još nismo vidjeli, ovdje uživamo i sigurno

ćemo dolaziti ponovno. – u glas nam je rekla jedna ekipa iz Poreča!

Nije trebalo puno ispitivati posjetitelje, sve je rečeno brojkom posjeta ili jednostavno licima prisutnih. Voda, unatoč velikom broju ljudi, čista i ugodna za kupanje, a šetajući uz Jezero naletjeli smo naravno i na orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca:

– Ovo je dokaz koliko je Jezero na visokom nivou i prava nagrada za sav naš trud koji smo uložili uređivajući ga. Daj Bože još lijepog vremena pa da svi zajedno uživamo u prirodi i svemu što Jezero pruža.  – kaže gradonačelnik  Nemec. Vratimo se na kraju još jednom na parkirališta, Vukovar,  Đakovo, Vinkovci, Slavonski Brod, Osijek, Beli Manastir, Našice, Požega, Slatina, Virovitica, Kutina, Bjelovar, Zagreb…. svi su dobro došli u Orahovcu i njeno Jezero. Ljeto nam se vratilo, Jezero prepuno!  Ispod teksta pogledajte slike koje smo fotografirali 10.7.2011. (V.G.)

{gallery}fotogalerija/jezero-2011{/gallery}