Detaljni plan uređenja ”Jezero-Hercegovac-Ružica grad”

U nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Josipa Nemeca, zamjenika gradonačelnika Darka Žužaka te predstavnika tvrtke Radlovac d.o.o. i Parka prirode Papuk djelatnici Zavoda za prostorno planiranje Osijek održali su javno izlaganje na temelju prijedloga detaljnog plana uređenja „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“.

Javno izlaganje izvršili su direktor Zavoda Krunoslav Lipić te urbanist i planer Vanesa Bolf i stručnjaci Zavoda za infrastrukturu Ivica Bugarić i Stjepan Stakor predstavljajući svaku česticu izrađenog plana te naglasivši kako je javna rasprava otvorena do 9. kolovoza do kada je za sve zainteresirane osobe osiguran javni uvid u prijedlog detaljnog plana uređenja, a sve primjedbe i eventualne prijedloge na viđeni plan, mnoguće je unijeti u knjigu primjedbi, predati u pismenom obliku putem urudžbenog zapisinika ili poštom. Nakon rasprave, orahovački gradonačelnik Josip Nemec naglasio je da očekuje kako bi plan trebao biti zgotovljen do kraja godine i kako će isti značajno utjecati na razvoj turizma grada Orahovice:

 

-Ovo je zasigurno jedan od najznačajnijih gradskih planova, koji će zasigurno, iznimno doprinijeti razvoja grada Orahovice u svim pogledima jer naš grad, ukoliko se samo dio detaljnih i urbanističkih planova realizira, svakako ima blistavu budućnost. Moram čak reći da sam malo i nezadovoljan što ovo sve skupa predugo traje, naime ovaj plan radimo već pet godina, ali susretali smo se s niz administrativnih prepreka koje smo morali riješiti.

Vjerujem  kako bi plan trebao biti zgotovljen do kraja godine ukoliko ponovo ne bi naišli na neke prepreke. Naravno da nas čeka još dosta posla do onog trenutka kada budemo mogli poslati ovaj plan na gradsko Vijeće i kada će njihovom potvrdom postati puno važeći. – zaključio je gradonačelnik Nemec. (V.G.)