Sa svečane sjednice za Dan grada – “Budućnost Orahovice je u turizmu”

U sklopu proslave Dana grada Orahovice, održana je svečana sjednica gradskog Vijeća Orahovice, a u nazočnosti visokih državnih i županijskih dužnosnika. Gradonačelnik Josip Nemec obratio se prisutnima.

Evo slavimo 783. godine naše Orahovice. Pokušat ću ukratko predstaviti sve projekte koje smo realizirali u proteklom razdoblju, one koji su u tijeku, a isto tako i one koje planiramo za budućnost. No, prije svega moram se zahvaliti za sve do sada učinjeno u našem gradu, gospodi Vladimiru Šeksu, Josipu Đakiću i Tomislavu Tolušiću koji su nam uvijek čuvali leđa i pružili pomoć kada nam je god trebala. Nadam se i vjerujem kako će nas i u buduće podupirati što će biti krucijalno za razvoj našega grada. Grad Orahovica si je zacrtao jedan osnovni smjer, a to je turizam.

Puno je planova koje imamo upravo u turizmu, a većina ih je vezana za naše glavno turisitčko odredište – Jezero.  Naša glavna snaga je svakako poduzetnička zona. U njoj planiramo izgradnju fotonaponske elektrane za koju je već ishodovana građevinska dozvola i vjerujem kako ćemo ove godine pronaći sredstva da ovu   prvu io jedinu takvu elektranu po snazi i veličini u Hrvatskoj i sagradimo.

Moram svakako   naglasiti da je jedan od naših planova i potpisivanje povelje o prijateljstvu s gradom Harkanyem s kojim smo već dugo u pravim prijateljskim odnosima i surađujemo na mnogim poljima na obostrano zadovoljstvo.Ujedno, ova će suradnja i prijateljstvo biti i pomoć gradu Orahovici pri ulasku u Europsku uniju, odnosno pri projektima pretpristupnih fondova. Prije tri godine, dobili smo sličan zahtjev i grada Bačke Topole s kojima je grad Orahovica nekad u bivšoj državi već bio grad prijatelj. Mogu ovdje obećati da ćemo krenuti i s ovim projektom te steći još jedno vrijedno prijateljstvo. Još jednom hvala svima od srca koji su pomogli u razvoju grada Orahovice i siguran sam da ćemo zajedno i dalje uljepšavati i činiti našu Orahovicu uredinijim sigurnijim i modernijim gradom! – zaključio je gradonačelnik Josip Nemec u svom izlaganju.

Već tradicionalno u povodu Dana grada Orahovice i balgdana Našašća svetog Križa, Gradsko Vijeće grada Orahovice donosi odluku i na svojoj svečanoj sjednici dodjeljuje gradska priznanja najznačjanijim pojedincima i kolektivima grada u protekom razdoblju. Tako je ove godine Zlatna plaketa Grada Orahovice grada otišla u ruke saborskom zastupniku Josipu Đakiću, Srebrna plaketu dodjeljena je trgovačkom društvu ”Briit d.o.o.” Orahovica, a zahvalnice Grada Orahovice dobili su : Alan Grgić, Vojislav Lukić, Antun Petrušić, Davor Solić, Mira te Dragomir Žaček. Gradonačelnik je o nagrađenima rekao:

– Svi ovi dobitnici su više nego zaslužili svoje nagrade. Čestitam od srca svima i nadam se  kako ćemo svi zajedno i dalje raditi na dobrobiti našega grada i činiti ga ljepšim, ugodnijim i primaljivijim,a sve na ponos svih nas i svih građana grada Orahovice.  – rekao je gradonačelnik Nemec. (V.G.)

{gallery}pancho/svecana-sjednica{/gallery}