Klizište sanirano, nastavljaju se radovi na obilaznici

 

Klizište, koje je bilo glavni problem nove orahovačke obilaznice, nakon mjeseci napornog rada i proučavanja, sanirano je i sve je spremno za nastavak radova na obilaznci. Zaključak je ovo sastanka gradonačelnika Josipa Nemeca, profesora Želimira Ortolana stručnjaka za klizišta, sa sveučilišta u Osijeku te direktora Uprave za ceste Virovitičko-podravske županije Željka Tomljanovića. 

Gradonačelnik Nemec vidno je zadovoljan okončanjem sanacije klizišta:

-Eto, i to smo prveli kraju. Moram se svakako zahvaliti prof Ortolanu koji je odgvorno i profesionalno pristupio problemu. Isto tako, sama njegova pojava kao velikog stručnjaka bila je prava i sigurna garancija da ćemo ovo riješiti na najbolji mogući način. Sada slijedi nastavak radova i vjerujem kako će vrlo brzo doći i do samog otvaranja obilaznice.  – rekao je Nemec.

Prof. Ortolan obišao je mjesta sanacije klizišta, ali i kompletan potez na kojem se pojavljuje problem klizišta:

-Ova istraživanja su pokazala da su klizišta veliki problem. Nakon zadnji obilzaka mogu reći da pukotina nema, ono što stvara najveću garanciju to su kanalice u gornjem dijelu klizišta koje ni malo nisu oštećene. Drenovi odlično funkcioniraju i mogu reći da je ovaj posao zaključen na zadovoljstvo mnogih. Obišao sam cijelo područje grada i mogu reći da gotovo na svim prilazima Orahovici postoji pokoje klizište, posebno se to osnosi na potez uz prometnicu Orahovica-Kutjevo. No, zato smo tu da sve pokušamo riješiti, eto već prošle godine smo proveli istražne radove vezane uz polaganje kanalizacije, a nekoliko klizišta smo na tom potezu već uspješno sanirali i novi radovi su na pomolu. – zaključio je Želimir Ortolan.

Vladimir Grgurić