U sklopu projekta ”Upoznajmo zanimanja ljudi” orahovački prvašići posjetili gradonačelnika

 

Od početka tekuće školske godine prvi i drugi razredi orahovačke osnovne škole ''Ivana Brlić-Mažuranić'' pokrenuli su projekt pod nazivom ''Upoznajmo zanimanja ljudi''. a u cilju upoznavanja djece s osnovnim zanimanjima u gradu:  

 – To je projekt kojeg smo organizirali zajedno s učenicima u cilju njihove edukacije, ali i zanimljivijeg praćenja nastave. Organiziran je na način da odlazimo upoznati zaimanja ljudi u našem gradu. Riječ je prvenstveno o nastavi iz predmeta Priroda i društvo, no kroz oblilazak prolazimo i kroz druge predmete.. – rekla je ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba. Do sada su mališani posjetili policijsku postaju, orahovačke vatrogasce…., a novi posjet bio je onaj gradonačelniku Orahovice Josipu Nemecu:

– Poseban je osjećaj družiti se djecom. S oduševljenjem sam prihvatio zamolbu osnovne škole za dolaskom u naše prostore. Djeca su obišla ured gradonačelnika, prostorije gradske uprave i odradili smo i ono što ih je posebno veselilo, a to su podjela poklončića i zajedničko slikanje. – rekao je gradonačelnik Nemec komu su prvašići poklonili mali pano s otiskom ruke svakog od njih:  – Gradonačelnik je nama svima dao ''petice'' i uvijek je tako kada se susrećemo s njim. Tako smo i mi njemu dali ''petice'' da ima uspomenu na nas. – kaže mali Ivan Vanek nakon posjeta gradonačelniku.

                                                                                                                 Vladimir Grgurić