”Informatika za limače” pun pogodak

 

U organizaciji udruge INFOR, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, u prostorijama udruge održan tečaj za najmlađe Orahovčane pod nazivom ''Informatika za limače''. Tečaj je pohađalo 13 učenika i trajao je od 11.10-15.10.2010.godine. 

Tečaj je bio namjenjen djeci uzrasta od 7-8 godina (prvi i drugi razred). Po završetku svi polaznici dobili su uvjerenja o odslušanom i položenom tečaju. Izuzetno smo zadovoljni odazivom i vjerujemo da će svaki slijedeći biti sve brojniji. Isto tako organizirat ćemo i napredne tečajeve za starije uzraste te igraonice za sve dječje uzraste. – kaže predsjednik INFOR-a Saša Rister.

 

Na završnom polaganju ovoga tečaja male informatičare posjetio je i pozdravio zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak: Moram pohvaliti sve učenike jer su svi položili bez greške. Lijepo je vidjeti ove mališane zainiteresirane, za mogu slobodno reći, zanimanje budućnosti. Danas je znanje informatike, odnosno rada na računalo gotovo osnova za svaki posao. Pohvale naravno i udruzi INFOR na odlično organiziranom tečaju i trudu koji ulažu i informatičko sposobljavanje svih uzrasta.

 

Treba svakako naglasiti da Inforovci sve rade volonterski, a također sve od sebe daju da tečajevi budu što prihvatljiviji za polaznike i besplatni su. – zaključuje Žužak.

 

Vladimir Grgurić