GRADSKO POGLAVARSTVO: financijske potpore

Proračunskim sredstvima u iznosu od 34.428,40 kuna, bit će pokriveni troškovi asfaltiranja prilaza kući oproštaja u Donjoj Pištani, odlučeno je na sjednici Gradskog poglavarstva, a ti troškovi, uz asfaltiranje, obuhvaćaju i pripremne, tzv „zemljane“ radove.Poglavarstvo se također usuglasilo da se namjenska sredstva u iznosu od 18.446 kuna odobre za  nastavak građevinskih radova na svlačionicama NK Papuk, koje će izvoditi Građevinski obrt KNEŽEVIć iz Duzluka.

Kako bi se u prigradskom naselju Dolci mogli bez problema provoditi nedjeljni, parlamentarni izbori, poglavarstvo je, na inicijativu Mjesnog odbora Dolci, odlučilo o trošku Proračuna urediti prostorije dolačkog Mjesnog doma, gdje će biti biračko mjesto.

Izravnom pogodbom za izvođača radova izabrano je orahovačko Poduzeće za komunalne djelatnosti PAPUK, a radovi su prema ponudbenom troškovniku, naznačeni u iznosu od 13.439,03 kune.

Iz gradske blagajne i ove je godine, po odluci Poglavarstva, a po molbi Udruge ratnih veterana „Hrvatski domobran“,financiran autobusni prijevoz u Vukovar, u visini 1.830 kuna, a 1.500 kuna, Poglavarstvo je  odlučilo dati Klubu likovnih stvaratelja „Ružica“, koji planira, s početkom sljedećeg mjeseca, održati likovnu radionicu s nadarenom djecom, učenicima orahovačke osnovne škole. Radionica bi trebala biti održana u okviru kolonije slikara amatera u  orahovačkoj osnovnoj školi, na kojoj će sudjelovati i  15 slikara iz desetak gradova.