ZAVRŠENO 39. „ORAHOVAčKO PROLJEćE“

I ovogodišnje „Orahovačko proljeće“, kroz sedmodnevne sadržaje okupilo je nekoliko tisuća posjetitelja, a kao i prethodnih godina, najposjećeniji je bio „Cvjetni korzo“, središnji, nedjeljni sadržaj „Proljeća“.

Orahovicom su u nedjelju, kao  sudionici „Cvjetnog korza“, ponovo prošetala djeca orahovačkog  dječjeg vrtića i osnovnih škola iz Orahovice, Špišić Bukovice, Slatine, Gornjeg Bazja i čađavice, pronoseći šarenilo cvjetnih livada, sunce i balone, ali i  simbole kruha i brašna. Zajedno s njima, u povorci koja je okupila oko tisuću sudionika, i koja uvijek privlači najviše pozornosti brojnih posjetitelja, tradiciju i bogatstvo narodnog folklora prikazali su, u mimohodu  i smotri folklora, članovi osamnćst KUD-a, s područja Hrvatske, od Slavonije do Turoplja, ali i susjedne Slovenije i Njemačke.

Sudionike „Cvjetnog korza“, uz domaćina,gradonačelnika Orahovice, Josipa NEMECA, pozdravila je izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, pod čijim je pokroviteljtvom „Orahovačko proljeće“ i održano, Nevenka MAJDENIć.

 

Mimohod povorke pratili su i ministar unutranjih poslova, Ivica KIRIN, Saborski zastupnik Josip đAKIć, župan, dr Stjepan FEKETIć, i drugi uzvanici, predstavnici sponzora i pokrovitelja.

Uz „Cvjetni korzo“ i ovogodišnje je „Proljeće“  bilo ispunjeno popratnim sadržajima: izložbama slika i starina, kazališnim predstavama, športskim susretima i natjecanjima, koncertima … 

Posebnu pozornost gledatelja privukao je „Grofovski lov“, u kojem je „grof“, glumac,Ivo GRGUREVIć, s grofovskom pratnjom, kostimiranim lovcima i kočijama, u središtu Grada pozdravio domaćine i goste.

članice Udruge žena „Hrvatske sokolice“, ove su godine u svojoj izložbi prikazale staro dvorište,  članovi Kluba „Jaglac“ Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom predstavili su svoje radove, slikari amateri Donjeg  Miholjca, Belišća, Slatine i Orahovice, svoje slike, a  gospođa, Katica čULO, predstavila je  različite modele vjenčanica.

I ovogodišnje Orahovačko proljeće, održano je u organizaciji Grada Orahovica i orahovačke Turističke zajednice.