HVIDRA Orahovica odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima obilježila 32. godišnjicu osnivanja HVIDRA-e RH

Udruga HVIDRA Orahovica odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima kod njihovog spomen obilježja u središtu Orahovice, obilježila je 32. obljetnicu osnivanja HVIDRA-e Republike Hrvatske.

Počast su odali predsjednik Stjepan Varaždinac, dopredsjednik Damir Vratković te tajnica udruge Katarina Josić. Predsjednik Stjepan Varaždinac podsjetio za što se 25. veljače obilježava kao dan HVIDRA-e.

-Inicijativa za osnivanje HVIDRA-a RH nastala je 25. veljače 1992. godine od strane ranjenika teško stradalih u obrani suvereniteta RH koji su se nalazili na rehabilitaciji u Božidarevićevoj bolnici u Zagrebu i zato se ovaj datum obilježava kao Dan HVIDRA -e RH. HVIDRA-a RH je osnovana u cilju socijalne i pravne zaštite hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata te promicanja, razvitka i unaprjeđenja vrijednosti Domovinskog rata kao i njegovih žrtava. Ponosni smo na činjenicu da je HVIDRA prva osnovana braniteljska udruga i dan danas najjača te je nositelj najvećih obljetnica i aktivnosti. U ime orahovačke HVIDR-e svim članovima udruga diljem lijepe naše te čelništvu HVIDRA-e RH želim sretnu 32. obljetnicu – rekao je Varaždinac.

(www.icv.hr, vg)

HVIDRA Orahovica odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima obilježila 32. godišnjicu osnivanja HVIDRA-e RH