U prošloj godini GDCK Orahovica prikupilo 548 doza krvi: I ove očekuju sličnu brojku

Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica napravilo je redovnu analizu te iznijelo godišnje izvješće o dobrovoljnom darivanju krvi za 2023. godinu.

Tako je analiza pokazala kako je u 2023. prikupljeno 548 doza krvi, od čega najviše u Orahovici:

– Odradili smo ukupno 12 akcija u protekloj godini i to u Orahovici, Zdencima, Čačincima i Velikom Rastovcu. U Orahovici su ukupno prikupljene 222 doze, zatim u Čačncima 140, u Zdencima 110 i 76 doza u Velikom Rastovcu. Od srca hvala svim darivateljima koji su se odazivali akcijama i veliko hvala onima koji su došli, a iz opravdanih razloga nisu mogli pristupiti akciji– kaže stručni suradnik GDCK Orahovica Željko Kiš te najavljuje tekuću 2024. godinu u kojoj očekuje sličan broj doza kao i prošle godine:

– Napravili smo plan za ovu godinu te kao i svake godine radimo jedan realan plan, a sve što premaši naša očekivanja nas izrazito veseli. Tako smo za 2024. u plan stavili kako očekujemo ukupno 545 doza jer moramo uzeti u obzir činjenicu da je davalaštvo u cijeloj Hrvatskoj u padu, no nadamo se da će biti puno mladih koji će se odlučiti na ovaj humani čin te da će zdravlje poslužiti sve dosadašnje darivatelje– zaključio je Kiš.

(www.icv.hr, vg)