U Orahovici upaljena druga adventska svijeća, svijeća spasenja

Na velikom adventskom vijencu u kružnom toku u središtu Orahovice, korisnici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica upalili su drugu adventsku svijeću.

Svijeća je upaljena uz molitvu i misli koje je predvodio župnik orahovački, velečasni Željko Strnak, a glazbeni je program pratio Gradski zbor KUD-a Orahovica pod dirigentskom palicom Viktora Čelanta.

Velečasni Strnak naglasio je kako je druga svijeća, svijeća spasenja.

– Upalili smo drugu adventsku svijeću, svijeću spasenja i pogled nam je snažnije usmjeren prema Betlehemu jer znamo da se tamo rađa naš Spasitelj i naše spasenje. Cijelo se čovječanstvo budi i izlazi iz tjeskobe jer se Bog rađa u našem tijelu. Molimo Gospodina da svatko od nas otvori svoj život, da bi nicala, cvala, rađala se i stala upaljena nada u našem srcu. Dođi Gospodine, Spasitelju naš– rekao je župnik Strnak.

Paljenju druge adventske svijeće nazočio i je i orahovački gradonačelnik Saša Rister zahvalivši se vjernicima koji su sudjelovali i molili pri paljenju te ih pozvao i iduće subote da zajedno budu dio svetog čina paljenja treće adventske svijeće.

(www.icv.hr, vg)

https://www.icv.hr/2023/12/u-orahovici-upaljena-druga-adventska-svijeca-svijeca-spasenja/