Orahovačke dijabetičke udruge akcijama kontrole šećera i krvnog tlaka obilježile Svjetski dan šećerne bolesti

Akcijama kontrole šećera u krvi i krvnog tlaka obje orahovačke dijabetičke udruge obilježile su Svjetski dan šećerne bolesti. Dijabetička udruga “Zdravlje” akciju je tradicionalno organizirala na gradskoj tržnici kojoj se odazvao velik broj ljudi.

-Čak 107 osoba je kontroliralo šećer na našoj akciji. Srećom nismo otkrili kod zdravih ljudi povišeni šećer, ali zato je bilo dosta onih s niskim šećerom, što je vjerojatno uzrokovano ovim promjenama vremena. Svima smo dali potrebne savjete i akcija je više nego uspjela – rekao je predsjednika Udruge “Zdravlje” Stjepan Dujmić.

Dijabetička udruga Orahovica akciju je pripremila na terasi jednog kafića u središtu Orahovice kojoj je nazočila i stalna suradnica udruge Bosiljka Vudrag iz farmaceutske i dijagnostičke tvrtke Roche iz Zagreba.

-Akcije je bila jako dobra, puno osoba nam se pridružilo i kontroliralo svoj šećer i krvni tlak, a mi smo podijelili letke i brošure o šećernoj bolesti i opasnostima koje ona nosi sobom. Isto tako, dali smo i mnoštvo savjeta kako bi građani znali sve o ovoj opakoj bolesti – rekao je predsjednik DUO Orahovica Petar Čačinović.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Orahovačke dijabetičke udruge akcijama kontrole šećera i krvnog tlaka obilježile Svjetski dan šećerne bolesti