“Knjiga u suvremenom društvu” u Orahovici: Najbolje uratke napravile Ilona Čačinović, Ines Boljkovac, Ena Nađ i Lara Tokić

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige Ogranak Matice hrvatske u Orahovici organizirao je, u suradnji s Osnovnom školom Ivane Brlić-Mažuranić, projekt pod nazivom ”Knjiga u suvremenom društvu” u svojstvu literarnog natječaja za učenike.

– Uključili smo se u obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige i u suradnji s orahovačkim Ogrankom pripremili ovaj projekt. Učenicima smo dali da pišu literarne uratke na temu ”Knjiga u suvremenom društvu” kako bi vidjeli što njima danas znači pročitati knjigu i kako bi im na taj način probudili svijest čitanja što je važno za njihov razvoj– rekla je voditeljica ovog projekta, knjižničarka u osnovnoj školi te članica Predsjedništva MH Orahovica Marijana Čelig-Hlobik.

Najuspješnije uratke napravile su učenice Ilona Čačinović, Ines Boljkovac, Ena Nađ i Lara Tokić, koje je Ogranak Matice nagradio knjigama.

– Knjiga je naš najbolji prijatelj, dragocjenost koju ništa ne može zamijeniti. Zato je važno čitati knjige i uživati u njima bez obzira na današnji svijet moderne tehnologije, mobitele i slično, a posebno mi je drago da su to primijetile i učenice osnovne škole koji su odradile odlične radove– rekao je predsjednik orahovačkog Ogranka MH Damir Najmenik.

(www.icv.hr, vg)