U orahovačkim “Brlićima” više od 100 školaraca sudjeluje u trećoj sezoni Sportskih praznika

I u Orahovici su započeli Sportski praznici, besplatan ljetni sportski program koji se u 2023. godini provodi na 85 lokacija u Republici Hrvatskoj.

Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i Školskim sportskim savezom grada Zagreba.

-Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave – kaže profesor Jurica Kraljik koji uz Marija Hrženjaka provodi ovaj projekt u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić u Orahovici.

U ovoj školi Sportske praznike pohađat će više od 100 djece.

-Nema veće radosti nego raditi s djecom, posebno oko sporta. Svi oni uživaju ovdje, zabavljamo se i radimo nešto korisno. Već prvog dana je vidljivo koliko je ovo koristan projekt i drago mi je da je i u Orahovici odaziv jako velik – rekao je profesor Mario Hrženjak.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

U orahovačkim “Brlićima” više od 100 školaraca sudjeluje u trećoj sezoni Sportskih praznika