Otvorena izložba lego kockica u višenamjenskoj dvorani u Orahovici

foto: V. Grgurić

U Višenamjenskoj dvorani u Orahovici, u organizaciji udruge PAUK i uz pomoć Udruge Kockice RH, postavljena je 2. Izložba lego kockica. Majstori ”legića” i ove godine pokazali su svoje majstorije, a među njima je bilo i nekoliko domaćih, predvođeni idejnim začetnikom ove priče u Orahovici Darijom Stojčevićem:

– Prošle godine pokazalo se kako ova izložba privlači sve generacije i zato smo ju organizirali i pripremili i ove godine. Posebno mi je drago da ima dosta naših malih i mladih izlagača i zasigurno izložba lego kockica u Orahovici ima svjetlu budućnost– rekao je Stojčević.

Na otvorenju izložbe govorio je predsjednik Udruge PAUK Mirko Kufner.

– Moram pohvaliti našeg člana Darija koji je voditelj cijelog ovog projekta i koji je započeo ovu lijepu priču u Orahovici. Hvala Gradu i Turističkoj zajednici na potpori te Udruzi Kockice koja je došla u velikom broju svojih izlagača. Trudimo se i dalje pripremati nešto zanimljivo za djecu i mlade, to je naša misija i uvijek ćemo na tome raditi– rekao je Kufner, a potom je sve nazočne pozdravio tajnik Udruge Kockica Dinko Petz:

– Svake godine u našoj je udruzi ima sve više članova, debelo smo premašili brojku 100, a posebno mi je drago da smo ponovno u Orahovici jer ovo nam je posebna izložba. Sretan sam što Orahovica ima i dosta mladih novih izlagača, a danas smo uz izložbu postavili malu radionicu za sve uzraste da se okušaju u slaganju lego kockica – rekao je Petz.

Izložbu lego kockica otvorio je gradonačelnik Saša Rister.

– Hvala udruzi PAUK na ponovnoj organizaciji ovo lijepog događaja i doista sam ostao zapanjen što se sve od lego kockica može napraviti. Kažu izlagači da je prije sveg potrebno strpljenje da se sve to radi mjesecima, a konačni rezultati su doista predivni. Hvala svima još jednom i vjerujem da nastavljamo zajednički suradnju i da ćemo se još dugo družiti s “legićima”– rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Otvorena izložba lego kockica u višenamjenskoj dvorani u Orahovici