Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica obilježila Dan škole: Nagrađeni najuspješniji učenici i održan projektni dan

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica obilježila je Dan škole. Sve je počelo još prošli tjedan debatom učenika i završnicom razrednog turnira u futsalu, a u utorak je na programu bila središnja svečanost uz nagrađivanje najuspješnijih učenika te prikaz rezultata projektnih aktivnosti. U školi, njenim uspjesima i uspjesima učenika na početku svečanosti govorio je ravnatelj Davor Jeger.

– Naša škola marljivo radi uz pomoć našeg osnivača Virovitičko-podravske županije i Grada Orahovice te kroz niz ostvarenih projekata putem kojih smo nabavili nužnu opremu za normalan rad učenika. U tijeku je nabava novog stroja – CNC glodalice, opremili smo školsku knjižnicu i dvije učionice suvremenim računalima, zatim opremili praktikum za provođenje nastave fizioterapije, učenike upisane u deficitarna zanimanja nagradili pametnim telefonima, a krenuo je i proces izrade projektne dokumentacije za izgradnju solarne elektrane na krovu naše škole i ako to bude prema planu mi bi trebali biti prva škola uz županiji koja će takvu školu i dobiti. Posebno sama ponosan što je naša škola postala nositelj Erasmus akreditacije. Škola ima 55 učenika manje nego prije tri godine, ali ova upisna godina je prva nakon dugog vremena u kojoj se broj počeo povećavati i to nas posebno veseli i nadamo se kako će se taj trend i nastaviti. Od srca čestitam svim učenicima i mentorima na vrhunskim rezultatima postignutim na županijskim i državnim natjecanjima i na kraju zahvaljujem profesorima i učenicima koji su organizirali niz radionica, predavanja, obilježavanja raznih svjetskih dana i pronosili ime škole n najbolji mogući način – rekao je ravnatelj Jeger.

Svečanosti je nazočio i orahovački gradonačelnik Saša Rister pohvalivši orahovačku srednju školu na iznimnim uspjesima.

– Naša srednja škola je doista posebna, niže sjajne rezultate i uspjehe, iz nje izlaze učenici koji postaju veliki ljudi i moramo svi biti ponosni na nju. Ja volim reći kako uvijek može još bolje i zato smo tu svi zajedno da to i učinimo, a posebno ćemo i mi u Gradu uz pomoć Županije i drugih institucija učiniti sve kako bi ova škola bila još brojnija učenicima uz vjerojatno i nove smjerove. Čestitam na odličnim rezultatima ove godine i siguran sam u nove još bolje u budućnosti – rekao je Rister, a Grad je za najbolje učenike osigurao i nagrade u vidu knjiga. Dan je nastavljen nizom prezentacija kojima su prikazani rezultati projektnih aktivnosti učenika svih razreda i smjerova škole.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica obilježila Dan škole: Nagrađeni najuspješniji učenici i održan projektni dan