Policijska uprava virovitičko-podravska u Orahovici održala Dan otvorenih vrata

U Srednjoj školi ”Stjepan Ivšić” u Orahovici danas je održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave virovitičko-podravske. Tim povodom policijski službenici promovirali su kampanju ”Postani policajac/policajka”, ali i prezentirali opremu, vozila i način rada policijskih službenika. U holu škole sve prisutne pozdravio je načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot, a službenica za prevenciju Ana Kratohvil Katić održala je predavanje.

– Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, odnosno prekvalifikaciji za zanimanje policajac koja traje godinu dana. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”. Za ovaj natječaj postoji i dio za pravosudnu policiju koja je malo drugačije od ostalih, ali obrazovanje je jednako. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja – rekla je Kratohvil Katić.

U nastavku su srednjoškolci probali obući policijsku opremu, a posebno je bila zanimljiva ona interventna. Na samom kraju upoznavanja s policijskim poslom, svaka je grupa bila upoznata s policijskim vozilima te radom i ulogom policijskog potražnog psa. Kako su istaknuli policijski službenici, u svakoj grupi zanimanje je bilo veliko te se nadaju da će uskoro iz ovog kolektiva dobiti nove kolege.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

https://www.icv.hr/2023/05/policijska-uprava-viroviticko-podravska-u-orahovici-odrzala-dan-otvorenih-vrata/