Rukometni klub Orahovica održao redovnu izvještajnu skupštinu: Naglasak stavljen na unapređenje rada seniorske i kadetske ekipe

foto: V. Grgurić

Redovnu izvještajnu skupštinu održao je Rukometni klub Orahovica, a istoj su nazočili gradonačelnik grada Orahovice Saša Rister, predsjednik Županijskog rukometnog saveza Antun Blažević, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Orahovice Antun Grabovac te mnoštvo članova i igrača kluba.

Predsjednik RK Orahovica Samir Šahinović, u sklopu izvješća o radu za 2022. godinu, naglasio je kako se RK Orahovica u natjecateljskoj sezoni 2022./2023. natječe u dvije dobne kategorije, seniorskoj i kadetskoj. Seniori se natječu u 2. HRL Istok, a kadeti u 1. HRL U-13.

– U jesenskom dijelu prvenstva seniori su zauzeli visoko 3. mjesto na što smo svi u klubu iznimno ponosni i moram od srca čestitati našim igračima, a posebno bih volio da mogu uputiti čestitku i treneru Tomislavu Prebegu. Njegov odlazak bio je strašan udarac za sve u klubu, ali za njega i dalje pobjeđujemo i uvijek nam je u srcu. U listopadu prošle godine, zajedno s prijateljima iz ŽRK Orahovica, proslavili smo veliku obljetnicu, 50 godina rukometa u Orahovici, što je doista bio praznik, ne samo rukometa, nego kompletnog sporta u Orahovici. Veliko hvala i svim članovima Uprave i svim članovima kluba, igračima i trenerima na predanom i stručnom radu, gradu Orahovici te svim sponzorima– rekao je Šahinović.

Podnesena su potom i ostala izvješća, a sva su jednoglasno usvojena. Predsjednik Šahinović potom je predstavio i plan rada za 2023.:

– Želimo osigurati normalan rad i natjecanje seniorske i kadetske ekipe u proljetnom dijelu prvenstva, kontinuirano raditi na kvaliteti seniorske i kadetske ekipe, osigurati dovoljan broj termina za treninge, kao i dovoljan broj prijateljskih utakmica kroz pripremni period te uz pomoć grada i sponzora zatvoriti financijsku konstrukciju za normalan rad kluba u sezoni 2023./2024.. Rukomet je danas ponos Orahovice i svi želimo da tako bude još dugi niz godina– rekao je predsjednik Šahinović.

Na kraju skupštine obratili su se gosti, predsjednik Zajednice športskih udruga Orahovica Antun Grabovac, a potom i predsjednik ŽRS VPŽ Antun Blažević:

– Čestitam Rukometnom klubu Orahovici na dugogodišnjoj uspješnoj tradiciji rukometa na ovim prostorima te, kako njima, tako i ŽRK Orahovica na odličnoj organizaciji proslave 50 godina rukometa u Orahovici. Svakako bih čestitao ovom klubu na odličnim rezultatima u 2. HRL Sjever i siguran sam da će tako i nastaviti. Znam da je malim klubovima danas teško, upoznat sam s problem cijena korištenja sportske dvorane i mogu reći kako će ŽRS učiniti što god bude mogao da se pomogne svima, pa tako i Rukometnom klubu Orahovica. Obavit ćemo razgovore sa županijskom pročelnicom za sport Martinom Bunić, a Uprava kluba neka razgovara s ravnateljicom orahovačke škole pa ćemo zajedno pokušati pronaći najbolje rješenje– rekao je Blažević.

Gradonačelnik grada Orahovice Saša Rister čestitao je klubu na ostvarenim rezultatima i posebno na organizaciji velike obljetnice.

– Rukometni klub Orahovica doista je ponos svog grada i od srca im čestitam na svim rezultatima i svemu što rade. Isto tako čestitam im i pohvaljujem za organizaciju 50. godina rukometa u Orahovici što je u zajedničkoj suradnji s ŽRK Orahovica odrađeno na iznimno visokom nivou. Zahvalio bih se i na dobroj suradnji s Gradom, želim vam puno uspjeha u daljnjem radu te ostvarivanje svih zacrtanih ciljeve u tekućoj godini i nadalje– zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Rukometni klub Orahovica održao redovnu izvještajnu skupštinu: Naglasak stavljen na unapređenje rada seniorske i kadetske ekipe