Objavljen kalendar obilježavanja 795. rođendana Grada Orahovice: Donosimo cijeli program

default

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada objavili su kalendar obilježavanja Dana grada – 795. rođendana Orahovice i blagdana Našašća svetog Križa, zaštitnika grada.

Obilježavanje počinje u subotu, 29. travnja od 10 sati 7. Memorijalnim rukometnim turnirom ”Pave Vukelić-Pajo” u središtu grada, dok će 1. svibnja od 12 sati biti održan Prvosvibanjski piknik s podjelom graha u središnjem gradskom parku.

U utorak, 2. svibnja od 10 sati u prostoru škole bit će predstavljen projekt Osnovne škole Ivane-Brlić Mažuranić pod nazivom „Slavonijo dično ti je ime“, istoga dana od 17 sati u Centru za posjetitelje bit će održana promocija knjige počasnog građanina Orahovice Voje Lukića pod nazivom „Sedemdesetletnik“, a dan će završiti u 19:00 sati u Caffe baru Blues otvorenjem izložbe ”Jednostavno naši” s novim izlošcima u pripremi Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP i Reda vitezova Ružice grada.

Središnji dan manifestacije, 3. svibnja, započet će u 8 sati ujutro tradicionalnom budnicom Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica, u 10,30 sati je na rasporedu polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu grada, a u 10:45 polaganje će biti održano i kod Spomen križa na gradskom groblju. U 11 sati u Crkvi Našašća svetog križa je podjela Sakramenta svete Potvrde te potom i sveta misa, a u 13 sati u višenamjenskoj dvorani počet će svečana sjednica Gradskog vijeća. Završetak dana obilježit će koncert osječke grupe Vigor od 20:30 sati u središnjem gradskom parku.

Četvrtak, 4. svibnja bit će posvećen vatrogascima i proslavi Dana njihovog zaštitnika svetog Florijana. Ove godine u organizaciji Vatrogasne zajednice VPŽ kolona 60-ak vatrogasnih vozila iz cijele županije krenut će u 16 sati iz Orahovice s poligona kod školskog centra, a cilj je u najzapadnijem mjestu županije u Kladarama gdje će biti održana i sveta misa.

U petak, 5. svibnja u 17 sati na rasporedu je Teniski turnir parova ”Orahovica 2023.” u organizaciji Teniskog kluba Orahovica, a u isto vrijeme u višenamjenskoj dvorani počet će Pub kviz „Zajedno u ratu, zajedno i u miru“ koji i ove godine priprema Udruga HVIDR-a Orahovica.

Posljednji dan obilježavanja Dana grada Orahovice je nedjelja, 7. svibnja kada će od 11 sati u Crkvi Našašća Svetog križa biti Prva sveta Pričest te potom služena i sveta misa, a proslava 795. rođendana grada Orahovice završit će humorom i to u višenamjenskoj dvorani gdje će od 20 sati Stand-up nastup održati poznati komičar Goran Vinčić, a događaj organizacijski potpisuje Udruga P.A.U.K.

(www.icv.hr, vg)