Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Vretenac” Slatina održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

U četvrtak, 2. ožujka, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Vretenac” održala je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, koja je ove godine okupila stručnjake udruge, korisnike i članove njihovih obitelji.

Skupštinu, uz predsjednicu udruge Patriciju Karaman, vodila je tajnica Ivana Sabolić. Nakon upoznavanja s dnevnim redom skupštine, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu i financijskog izvješća za 2022. godinu.

Udruga je tijekom 2022. godine provodila dva projekta financirana od strane Grada Slatine „Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence V“ i „Vretenci bez granica“ i jedan financiran od strane Virovitičko-podravske županije pod nazivom „Sretna djeca“. Također, udruga je provodila i projekt „Podrži me II!“ financiran od strane tvrtke Komrad d.o.o.

Uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u studenom 2022. započelo je i provođenje projekta „Pokreni promjenu II“, kao i provođenje projekta „KROK-Korak kroz kulturu“ u partnerstvu s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina, financiran od strane Ministarstva kulture. Osim toga, udruga je nastavila partnerstvo sa Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica na projektima „Moj asistent IV“ i „Nauči me i uspjet ću!“, koji su u 2022. godini i završili sa provedbom. Također, provodili su i mjeru „Javni rad“ u sklopu koje smo zaposlili jednu osobu za poslove domaćice u udruzi te je ista završila sa radom krajem 2022. godine.

U 2022. godini sa provedbom je započeo i projekt „Friends without borders“, koji je financiran od strane Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj i sufinanciranjem Grada Slatine.

U sklopu Institucionalne podrške, financirane od strane Nacionalne zaklade za razvoj civlinog društva, u udruzi je zaposlena osoba na određeno vrijeme za vođenje administrativnih poslova, što je uvelike olakšalo poslovanje i aktivnost udruge.

Kroz svoje aktivno djelovanje tijekom 2022. godine Udruga ”Vretenac” Slatina organizirala je veći broj edukacija, predavanja i radionica namijenjenih široj lokalnoj zajednici, te obilježila Dan osoba s autizmom, Dan osoba s Down sindromom i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Sve navedene edukacije, predavanja i radionice bile su namijenjene stručnjacima, pomoćnicima u nastavi, a prvenstveno roditeljima te su bile besplatne u potpunosti.

Usvojivši izvješće o radu i financijsko izvješće za 2022. godinu, predstavljen je operativni plan rada i financijski plan za 2023. godinu.

Na kraju skupštine, predsjednica Udruge ”Vretenac” Slatina, Patricija Karaman zahvalila je svima prisutnima što su podržali rad Udruge, ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu 2022. godinu.

(www.icv.hr, adf, IOSIT ”Vretenac” Slatina)

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Vretenac” Slatina održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu