Petar Čačinović novi predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica: Svim silama trudit ćemo se da udruga i dalje bude uspješna

Dijabetička udruga Orahovica održala je svoju redovnu, izvještajnu godišnju, ali i izvanrednu izbornu skupštinu kojoj je nazočio i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

Uvod u skupštinu dao je predsjednik Ivica Martinčević pojasnivši zašto je skupština dobila karakter izvanredna izborna.

-Svima vama je poznato kako napuštam život u ovoj sredini, odnosno da se obiteljski selim u Veliku Goricu i zbog toga više nisam u mogućnosti voditi rad ove udruge. Ponosan sam što sam dugi niz godina bio na čelu iste, radio s vama i borio se za pomoć svakom našem članu oboljelom od dijabetesa te zajedno s vama činio kako bi upozorili zdrave građane na opasnost od ove opake bolesti. Hvala svima na vrijednosti, predanosti i marljivosti i zaista mogu reći da mi je bila čast i privilegija biti predsjednikom ove udruge – rekao je Martinčević.

Tajnik Milan Šimić zatim je podnio izvješće o radu udruge za 2022. godinu istaknuvši kako je udruga bila iznimno aktivna, organizirala niz akcija kontrola šećera u krvi i krvnog tlaka na kojima se na vrijeme kod nekoliko osoba otkrilo povećanja šećera u krvi.

Drugi dio skupštine bio je rezerviran za izbore novog predsjednika i novog Izvršnog odbora. U novi izvršni odbor izabrani su Petar Čačinović, Milan Šimić, Dušanka Vuković, Željko Hocenski, Mirko Bušljeta, Katica Jurčić i Ivica Kiris koji je odmah na skupštini održao kratak dogovor te predložio Skupštini da u novom mandatu predsjednik bude Petar Čačinović, a njegov zamjenik Željko Hocenski. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

-Teško mi je sada bilo što reći i obećati. Dosadašnji predsjednik Ivica Martinčević je svojim radom ljestvicu podigao na iznimno visok nivo i jako će teško biti nadomjestiti ga, a kamoli doseći razinu njegovog rada. Ipak, svi ćemo se zajedno truditi i dati sve od sebe da ova udruga nastaviti biti uspješna kao i do sada – rekao je novi predsjednik Petar Čačinović.

U novi Nadzorni odbor izabrani su Vesna Blaženović, Marija Brbot i Elizabeta Kiš, a novom rizničarkom imenovana je Đurđa Ristić.

Na kraju skupštine nazočnim članovima obratio se i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

-Prije svega moram pohvaliti dosadašnjeg predsjednika Ivicu Martinčevića koji je svoju dužnost radio iznimno savjesno, precizno i marljivo. Ova udruga je bila prepuna aktivnosti, akcija i odlične suradnje s Gradom i ostalim udrugama. Ivica je ostavio neizbrisiv trag u radu i ja mu se od srca zahvaljujem za sve što je učinio. Vjerujem kako će i novo vodstvo biti uspješno, a naravno Grad i ja osobno uvijek stojimo na raspolaganju za bilo kakav problem i bilo kakvu pomoć – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

Petar Čačinović novi predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica: Svim silama trudit ćemo se da udruga i dalje bude uspješna