OŠ IBM Orahovica uoči dana zaljubljenih organizirala pjesničko-glazbenu večer pod nazivom “Ususret Valentinovu”

foto: Radio Orahovica

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica uoči dana zaljubljenih organizirala je pjesničko-glazbenu večer pod nazivom “Ususret Valentinovu”.

Pjesnička večer bila je namijenjen djelatnicima škole, učenicima sedmih i osmih razreda te svim ostalim zainteresiranima, a društvena dvorana škole bila je ispunjena. Učenici Tomislav Kostelac, Nicole Murković, Noni Lešić, Ilona Čačinović, Pia Rađenović, Zvonimir Miloloža i Nika Smiljanić interpretirali su neke od najljepših ljubavnih stihova poznatih svjetskih i hrvatskih pjesnika poput Pabla Nerude, Konstantina Simonova, Dobriše Cesarića i Williama Wordswortha, a svoje su recitarorske sposobnosti pokazale i knjižničarka Marijana Čelig Hlobik te ravnateljica Maja Škraba.

Valentinovsku večer poezije na kraju su s nekoliko velikih hitova Olivera Dragojevića “začinili” učitelj glazbene kulture Branimir Medarić na akustičnoj gitari i kao gost večeri Šime Milovac na klaviru. Voditeljski par bio je Tonka Kenji i Ivna Maričić, a učenici su kraju svim nazočnima poslali znakovitu i vrijednu poruku koja glasi “Poštujte se i iskreno volite!”.

– Mi smo svi uživali kako u samoj pripremi, tako i u ovoj večeri, a sigurna sam da je tako bilo i svim nazočnima. Lijepo je uvijek dijeliti ljubav, a na ovaj način riječju i pjesmom najljepše, stoga je upravo to bila najveća poruka uz onu koju smo na kraju poslali– rekla je jedna od glavnih organizatorica ove večeri knjižničarka škola Marijana Čelig-Hlobik.

(www.icv.hr, vg, foto: Radio Orahovica)

https://www.icv.hr/2023/02/os-ibm-orahovica-uoci-dana-zaljubljenih-organizirala-pjesnicko-glazbenu-vecer-pod-nazivom-ususret-valentinovu/