U Orahovici uređena srednjoškolska knjižnica i zajednička čitaonica

Knjižnica i čitaonica Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica ovih su dana promijenile izgled i poboljšale svoje usluge. Naime, u školsku je knjižnicu stigao novi komplet polica koje je kupila Virovitičko-podravska županija, a opremljena je i čitaonica i to putem prekogranične suradnje osnovnih škola iz Orahovice i Harkanyja.

– Drago mi je da smo uspjeli urediti dio naših prostora, posebno knjižnice koja donosi puno školi. Zahvaljujem Virovitičko-podravskoj županiji, županu Igoru Androviću i našoj pročelnici Martini Bunić na pomoći u ovoj ideji, odnosno kupnji novih polica i sada naša knjižnica dosita ima jedan respektabilan izgled. Isto tako Osnovna škola je odradila odličan posao prekograničnom suradnjom i opremila našu zajedničku čitaonicu i sada ovaj kompletan prostor izgleda odlično – rekao je v.d. ravnatelj orahovačke srednje škole Davor Jeger.

– Učenici u knjižnici stječu nova znanja i razvijaju sposobnosti, a dokazano je da suradnja knjižničara i nastavnika utječe na to da učenici postignu višu razinu pismenosti, čitanja, učenja, rješavanja problema i svladavanja informacijskih i komunikacijskih vještina. U knjižnici se znanje stečeno na nastavi proširuje korištenjem raznih izvora znanja, a sudjelovanjem u raznim aktivnostima koje knjižnica organizira učenici se osposobljavaju za korištenje njenih izvora znanja. Stoga su ovi novi uvjeti idealni za učenike i presretan što je sve to realizirano – rekao je knjižničar orahovačke srednje škole Damir Najmenik.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

U Orahovici uređena srednjoškolska knjižnica i zajednička čitaonica