Gradonačelnik Orahovice Saša Rister potpisao ugovore o dodjeli stipendija s učenicima i studentima

U maloj gradskoj vijećnici danas (ponedjeljak) je gradonačelnik Orahovice Saša Rister potpisao ugovore s učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na dobivanje stipendije za tekuću školsku godinu. Ugovori su potpisani s po dvoje studenata i učenika.

– Nakon raspisanog Javnog poziva zaprimili smo ukupno 7 prijava od kojih je bilo četiri za studentske i tri za učeničke stipendije, a nažalost dvije prijave su imale nepotpunu dokumentaciju dok jedna nije zadovoljavala uvjete pa su iste odbijene. Time smo dobili četiri odobrene stipendije, pod dvije učeničke i studentske i s tim kandidatima potpisali ugovore. Svima koji su dobili stipendije čestitam prije svega na marljivom radu i odličnim ocjenama i nadam se kako će im naša pomoć biti značajna, a isto tako želim da uspješno završe svoje škole i studije uz nadu da će se jednog dana vratiti u svoj grad i ovdje živjeti i raditi – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

Studentica Ana Zidar na 5. je godini medicine i ova joj pomoć, kako sama kaže, jako puno znači.

– Naravno da mi pomoć u vidu stipendije jako puno znači i daje dodatni motiv da i dalje držim odličan prosjek. Čestitam svima koji su dobili stipendiju i pozivam sve učenike i studente da si daju truda pri učenju, ostvare dobar prosjek ocjena i prijave se na idućim natječajima jer dobivanjem stipendija znatno se olakšava roditeljima, ali prije svega samom sebi – rekla je Ana.

(www.icv.hr)

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister potpisao ugovore o dodjeli stipendija s učenicima i studentima