Čelnici Hrvatskog školskog sportskog saveza posjetili orahovački IBM, jednu od škola s područja VPŽ koja i ove godine sudjeluje u “Sportskim praznicima”

Čelnici Hrvatskog školskog sportskog saveza posjetili su orahovačku osnovnu školu i projekt “Sportski praznici”.

Druga je godina provedbe izvrsnog projekta Hrvatskog školskog športskog saveza pod nazivom “Sportski praznici” koji je više nego aktivan po cijeloj Hrvatskoj. Orahovačka Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić i drugu je godinu dio ovog projekta pa ju je posjetio novi predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza Zlatko Kraljević uz tajnicu Športskog saveza Osječko-baranjske županije, proslavljenu hrvatsku veslačicu Mirnu Rajle Brođanac, a radnom posjetu nazočni su bili i predsjednik Školskog sportskog saveza VPŽ Saša Topić te tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec.

-Prošle godine kada smo krenuli s ovim projektom nismo bili sigurni kako će se sve odraziti na djecu, no već ove godine imamo ogromnu navalu i pokazalo se kako je ovo odličan način kako zabaviti djecu kada završe sa školskom godinom. Najvažnije je da djeca budu aktivna tijekom odmora, a ono što me raduje je da se puno djece nakon ovog programa vrlo brzo odlučilo aktivno baviti nekim od sportova, što pokazuje kako ovaj projekt daje jednu široku lepezu i potiče zdrav način života. Svaka županija u Hrvatskoj ima po četiri punkta gdje se odvijaju aktivnosti projekta i rezultat je zaista izvrstan – rekao je predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza Zlatko Kraljević.

Sportski praznici 3 1

U Virovitičko-podravskoj županiji u ovom je programu 700-tinjak djece na četiri ‘punkta’ u Orahovici, Slatini, Virovitici i Pitomači.

-U našoj županiji je ogroman interes, negdje smo čak primali i više djece od planiranog što nas iznimno raduje. Svi punktovi su prepuni, i to mi je posebno drago jer cilj ovog projekta je izvući djecu na otvoreno, na čisti zrak i težiti da budu aktivni i u pokretu kao jedne od osnovnih ljudskih potreba – kaže predsjednik Školskog sportskog saveza VPŽ Saša Topić.

Svaka škola gdje su punktovi određeni osigurava djeci obroke i okrijepu te rekvizite za rad.

-Mi smo i u ovoj drugoj godinu provedbe aktivno uključeni i zapravo odmah po prvom pozivu smo se priključili i mogu reći da sam oduševljena ovom odličnom pričom. Mi kao škola osiguravamo obrok, okrijepu, rekvizite, prostore, sve što je potrebno za ovu provedbu, a kod nas su učenici iz svih obližnjih škola i s njima rade profesori, braća Hrvoje iz naše škole te Jurica Kraljik iz Osnovne škole Mikleuš – kaže ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba.

Sportski praznici 1 1

Velika pomoć ovom projektu su županijske i gradske, odnosno općinske jedinice lokalne samouprave.

-Izuzetno mi je drago da je ovaj projekt prihvaćen od djece i da ih ima jako puno. Ovo je jako važno zbog više razloga, a jedan od važnijih je i činjenica kako imamo sve više pretile djece pa je ovaj projekt odličan način da se djeca kreću i zdravije žive i da se odmaknu od mobitela, računala ili televizora. Hvala organizatorima na ovom odličnom projektu i našoj školi koja je više nego aktivna u istom – zaključio je gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)