Damir Vratković pobjednik sudoku natjecanja u sklopu 54. Orahovačkog proljeća

Enigmatska udruga Orahovica uključila se u obilježavanje 54. Orahovačkog proljeća i ove godine organiziravši natjecanje u rješavanju zagonetki – sudoku, koje je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– U ime Grada i Turističke zajednice zahvaljujem Enigmatskoj udruzi Orahovica što se ovim natjecanjem uključila u naše 54. Orahovačko proljeće. Ovo natjecanje nije organizirano posljednje dvije godine jer zbog pandemije nije bilo ni Orahovačkog proljeća. Ove godine je i najveći broj odgonetača do sada i to mi je iznimno drago. Hvala sudionicima što su došli i vjerujem da će Enigmatska udruga nastaviti i dalje s ovakvim i drugim enigmatskim natjecanjima – rekao je Rister.

Na natjecanju je sudjelovalo osam odgonetača iz Orahovice i Duge Međe, a zagonetke je postavio jedan od ponajboljih zagonetača Hrvatske, Orahovčanin Stjepan Varaždinac.

– Sudoku je vrlo zanimljivo natjecanje i sve je popularnije kako u našem gradu, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Nadam se da nije bilo teško i prije svega da su se svi sudionici dobro zabavili – rekao je Varaždinac.

Nakon dva sata rješavanja najbolji je bio Damir Vratković, drugo mjesto pripalo je Katarini Josić, a treće Mirku Bušljeti. Uz diplome podijelje su im i prigodne nagrade.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)