S radom uskoro počinje dentalni odjel novog orahovačkog Centra za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti: Stomatološke usluge bit će dostupne svima potpuno besplatno

Sve je spremno za početak rada dentalnog odjela novog Centra za dijagnostiku i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti u Orahovici.

Danas (ponedjeljak) su naime, ordinacije obišli dr. Davor Seifert, izvanredni profesor na Fakultetu za Dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek i stomatolog iz Zagreba te predavačica na Fakultetu dr. Dorotea Petrović u pratnji koordinatorice ovog dijela priče Centra, magistra fizioterapije Marlene Brstilo – Čičković. Davor Seifert naglasio je kako je dentalni odjel u Orahovici napravljen na jedan iznimno moderan način u korak sa svim svjetskim odjelima.

Dentalni odjel 2

Tom prigodom, Seifert je naglasio kako će u ovim ordinacijama raditi studenti završne 6. godine Fakulteta za dentalnu medicinu.
-Oni će ovdje obavljati svoju kliničku praksu. Nekada se to zvalo staž, a danas je to integrirano u 6. godinu, znači nemaju nikakve ispite nego samo provode vrijeme radeći s pacijentima. Svaki početak je težak, tako da će u startu biti osam studenata, a kasnije će ovdje biti nazočna cijela godina, dakle oko 30 studenata i raditi će u dvije smjene. Moram naglasiti da smo otvoreni za sve tko god bude želio, od osnovnog pregleda zuba do svih ostalih dentalnih zahvata i mi smo zapravo jedna pomoć i asistencija lokalnim stomatolozima – zaključio je Seifert.

Dentalni odjel 4

Rad sa studentima nadzirat će dr. Dorotea Petrović, asistentica na katedri za dentalnu medicinu Fakulteta za Dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek koja je naglasila da uz ovu priču Fakultet ima u planu i novi preventivni program.

-Bit ću ovdje cijelo vrijeme uz naše studente koji ovdje budu obavljali stručnu praksu i mislim da je ovo idealan prostor i uvjeti za razvoj naših budućih stomatoloških stručnjaka koji to zapravo već i jesu, a ovdje će se dodatno usavršiti. Pokrenuli smo preventivni program za prevenciju karijesa kod djece putem kojeg ćemo raditi i sadržaje u školama i vrtićima kako bi osnažili svijest o oralnom zdravlju te potaknuli roditelje i djecu da posvete veću brigu tome – zaključila je Petrović.

Dentalni odjel 3

Za početak rada ovog dentalnog odjela potrebna je još samo dozvola Ministarstva zdravstva, kako su rekli s orahovačkog Fakulteta, sva dokumentacija je poslana i čeka se samo potvrda kako bi Dentalni odjel svečano otvorio radu Centru.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)