Objava biračima za izbore za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Orahovice

Na temelju članka 23. stavka 1. Zakona o registru birača (”Narodne novine“, broj 144/12, 105/15 i 98/19) Virovitičko-podravska županija, Služba za poslove župana i opće poslove, daje slijedeću

OBJAVU BIRAČIMA

Gradsko vijeće Grada Orahovice na sjednici održanoj 30. ožujka 2022. godine donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Orahovice.

Odluka je objavljena u „Službenom glasniku” Grada Orahovice br. 2 od 31.03.2022. godine, a stupa na snagu prvog dana od dana objave u ”Službenom glasniku” Grada Orahovice.

Za dan provedbe izbora određena je nedjelja, 15. svibnja 2022. godine od 7,00 do 19,00 sati.

Temeljem članka 23. Zakona o registru birača („Narodne novine“, broj 144/12, 105/15 i 98/19), pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača.

Birači mogu pregledati odnosno zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača putem e-mail adrese marijana.demsic@vpz.hr ili telefonom na broj 743-144, svakim radnim danom, zaključno do srijede, 04. svibnja 2022. godine, u vremenu od 7,00 do 15,00 sati.

Posebno napominjemo da provjeru u registru birača učine oni birači koji su mijenjali podatke bitne za evidenciju registra birača (promjena prezimena, prebivališta, stjecanje punoljetnosti i drugo).

Na internetskoj stranici Ministarstva uprave https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/ omogućen je uvid u registar birača putem OIB-a ili MBG-a građana i prezimena.

Popis birača sastavlja se za svake izbore, a sadrži birače koji imaju PREBIVALIŠTE na području Grada Orahovice i VAŽEĆE OSOBNE ISKAZNICE.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan izbora dobiti potvrdu za glasovanje (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice).

Potvrde za glasovanje izdaje nadležni ured u Republici Hrvatskoj prema mjestu prebivališta birača.