Dom zdravlja VPŽ s gradom Orahovica i općinama Zdenci, Čačinci i Crnac potpisao vrijedan ugovor: Dom zdravlja Orahovica uz urologa, internistu i pedijatra, dobiva i ortopeda

U maloj gradskoj vijećnici Grada Orahovice, danas (četvrtak) je održano potpisivanje iznimno korisnog i vrijednog ugovora koji su potpisali čelnici Grada Orahovice te općina Zdenci, Čačinci i Crnac s Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije. Riječ je o nastavku suradnje za rad specijalista u orahovačkom Domu zdravlja.

-Potpisan je ugovor o sufinanciranju liječnika koji dolaze u Dom zdravlja u Orahovici. Naime, do sada su to bili liječnici specijalisti, pedijatar, internist i urolog čiji je rad sufinancirao Grad Orahovica, a sada smo uspjeli napraviti model u kojem će dio troškova uz Grad sufinancirati i tri susjedne općine, Čačinci, Zdenci i Crnac s tim da smo dogovorili i još jednog liječnika specijalistu, ortopeda. Naime, u naš Dom zdravlja dolaze i pacijenti iz susjednih općina i ovaj potez će im znatno olakšati i pojeftiniti put na specijalistički pregled. Želim zahvaliti kolegama načelnicima Alenu Jurencu, Tomislavu Durmiću i Mati Damjanu koji su prihvatili ovu inicijativu, kao i doktoru Ivici Fotezu koji nam je izašao u susret i puno pomogao. Ovime smo ostali na visokoj razini pružanja medicinske usluge u našem gradu te ju dodatno pojačali dolaskom ortopeda koji će u Orahovicu dolaziti dva puta mjesečno – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Naglasio je i da je Dom zdravlja VPŽ u projektu telemedicine uspio osigurati holtere EKG-a na području Orahovice.

-Dobili smo nekoliko tih holtera i odlučili smo ih staviti u Orahovicu baš iz tog razloga što je dislocirana od središta županije i mogu reći da je on ovdje vrhunski iz razloga što se uzorak pregleda napravi, pošalje telemedicinom u Zagreb u Stanicu za srčane bolesti u Draškovićevoj i već drugi ili treći dan stiže natrag i to od vrhunskih stručnjaka na čelu s profesorom, doktorom Goranom Krstačićem – zaključio je Fotez.

Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić također je pohvalio ovu suradnju te istaknuo veliki značaj navedenih stručnjaka za mještane svoje općine.

-Činjenica je da je ovo područje dislocirano, a znamo i da je gorivo poskupilo i stoga su pacijenti u velikom problemu kada moraju kod nekog specijalista i zato je ova suradnja odlična. Na ovaj način ćemo jako puno pomoći mještanima općine Zdenci, jer zdravstvena skrb je nešto najvažnije za čovjeka – rekao je Durmić.

Svečanom potpisivanju ugovora u ime općine Čačinci, bila je nazočna pročelnica JUO-a općine Marija Vreš.

-Općina Čačinci ovakve projekte naravno uvijek podržava, a moram reći da smo jedina općina u okruženju koja nema refundiranje putnog troška za odlazak u Viroviticu i zato su ovakvi potezi za naše mještane odlično rješenje – zaključila je Vreš.

(www.icv.hr, vg)