U Poduzetničkom inkubatoru Orahovica održana radionica za poslodavce realnog sektora: Predstavljene su aktualne i planirane mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

U orahovačkom Poduzetničkom inkubatoru održana je prva od četiri radionice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije na kojima organizatori predstavljaju aktualne mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje usmjerene na poslodavce realnog sektora, a koje su na snazi od 1. siječnja.

Poduzetnicima je nove mjere prezentirala rukovoditeljica Odsjeka aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica, Danijela Handraka, a riječ je o mjerama potpora za zapošljavanje, pripravništvo, usavršavanje, proširenje poslovanja te obrazovanje i osposobljavanje.

O suradnji s Poduzetničkim inkubatorom te radionicama koje će u narednim danima biti odrađene i u ostalim inkubatorima diljem županije govorio je Hrvoje Belobrk, predstojnik Zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Virovitica.

-Imamo sada već jako dobru praksu suradnje s poduzetničkim inkubatorima i drugim dionicima na tržištu rada na području županije i ovo su sjajne prigode da približimo poduzetnicima sve mogućnostima koje im se nude. U Orahovici je na prvoj bio odličan odaziv na ovakve radionice, a nadam se da će se tako nastaviti i na ostalim. Mjere su i ove godine prilično izdašne, sve su primarno usmjerene na povećanje zaposlenosti, a ove godine možemo i više ulagati, odnosno poduzetnici mogu dobiti više sredstava za povećanje kompetentnosti njihovih djelatnika kroz obrazovanja, školovanja, usavršavanja i druge edukacije, a tme bi trebali dobiti i jedno sigurnije i stabilnije gospodarstvo – rekao je Belobrk.

Radionica inkubator 2 1

Hrvatski zavod za zapošljavanje uskoro starta i s nekim novim mjerama.

-Prije svega tu je riječ o mjeri, odnosno sustavu vaučera za koji se nadam da će zaživjeti kroz nekih mjesec dana tako da će svi zaposleni, ali i nezaposleni moći koristiti taj sustav za svoja daljnja usavršavanja i to će biti velika pomoć u tom pravcu. Vjerujem kako će sve ove mjere polučiti ponovno dobre rezultate, prošle godine je putem ovih mjera izašlo oko 120 milijuna kuna pomoći, a ja se nadam kako će ova godina biti zaisgurno jednaka, ako ne i bolja – zaključio je Belobrk.

Veliku stvar u o ovoj radionici, ali i svakako pri zapošljavanju poduzetnika radi Poduzetnički inkubator VPŽ.

-Nama je cilj ovom pričom ponuditi svoje kapacitete kako bi sve informacije bile što pristupačnije poduzetnicima koji imaju namjeru zapošljavati. Na ovaj način želimo se približiti upravo njima da ne moraju uvijek putovati u središte županije i bili informirani o njihovim mogućnostima, odnosno na koji način mogu pojeftiniti troškove svoga poslovanja i troškove zapošljavanja. Dali smo sve svoje kapacitete u cijeloj županiji istoga pozivam sve da se odazovu i sudjeluju jer ima samo dobro može donijeti – rekla je direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ Neda Martić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)