Od ove jeseni u Orahovici će 20 srednjoškolaca moći upisati smjer fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka

Na inicijativu Srednje škole Stjepana Ivšića Orahovica, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, Grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije, a odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, orahovačkoj srednjoj školi od ove jeseni omogućuje se početak izvođenja programa obrazovanja za zanimanje fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka u obrazovnom sektoru „Zdravstvo i socijalna skrb“. Tako će ove jeseni, u prvi razred ovog smjera, krenuti 20 učenika.

Podsjetimo, prošle godine su dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo dr. Aleksandar Včev i ravnatelj Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica Zorislav Milković, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i današnjeg gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, potpisali Sporazum o suradnji za uvođenje srednjoškolskog smjera fizioterapije u orahovačkoj školi temeljem kojeg će Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo pomoći u osiguravanju potrebnih kadrova, u prvom redu liječnika fizioterapeuta, a potom i prostora i opreme za vježbe i praktičnu nastavu, a Srednja škola Stjepana Ivšića i Virovitičko-podravska županija uz potporu Grada Orahovice će u školi opremiti jedan praktikum za te potrebe.

Slijedom navedenih ostvarenih uvjeta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je dalo zeleno svjetlo za zanimanje fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka.

(vpz.hr)