HVALEVRIJEDNO Orahovčanka Elza Blagajac po 100. puta darovala krv

U orahovačkom vatrogasnom domu, održana je redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. U sklopu akcije krv je darovalo 59 osoba, a četvero to zbog određenih razloga nije moglo učiniti.

Krv su u Orahovici dali Ines i Mirela Ament, Ankica Andelfinger, Mario Anđelić, Ivana Balaž, Ivan Belobradić, Ivan Benković, Elza i Slavko Blagajac, Goran Boltadžija, Igor Brkić, Marin Buljan, Domagoj  i Marijana Čačinović, Mijo Čakalić, Mladen Čolić, Luka Čorda, Monika Dundović, Mirko Gardlo, Đurđica i Marija Grubišić, Željko Hajba, Matija Jurčević, Nedeljko Karan, Anastazija Kenji, Marija Kolega, Krešimir Kostelac, Darijo Krmpotić, Ivan Lekić, Monika Matek, Luka Milković, Mihael Mjertan, Ivan Murat, Ana Nekić, Filip Nemec, Domagoj Nikšić, Luka Novotni, Matej Orina, Tomislav Pančić, Zvonimir Pavličić, Dario Pigler, Ivan Prša, Mario Ptiček, Domagoj Steiner, Dalibor Stevanović, Dunja i Filip, Straka, Stjepan Šebalj, Miroslav Šimek, Maja Škraba, Darko Šramek, Đuka Švajcer, Maja Terek, Klara Tomljenović, Tihomir Tosino, Marin Udovčić, Danijel Volenik, Hrvoje Zeman i Vera Žaček.

Posebna je priča ove akcije povijesna rekorderka po broju davanja krvi u Orahovici. Naime Elza Blagajac je na ovoj akciji krv darovala po 100. put i žena je s najviše darivanja krvi u povijesti Orahovice.

– Hvala Bogu da sam zdrava i da mogu darivati. Koliko budem mogla i dalje ću se odazivati akcijama jer darivanje krvi je postalo dio mog života. Bio je ovo poseban dan za mene, jer sam sretna što sam sve ove godine bila zdrava i davala krv te time pomogla spasiti nečiji život, to je najveća nagrada. Gledam sve te naše akcije i moram i sada pozvati mlade da se još više odazivaju akcijama darivanja krvi jer nikada ne znaš kome će i koliko trebati pomoć – rekla je rekorderka Elza Blagajac.

U ime GDCK Orahovica Elzi se zahvalio Željko Kiš.

– Ovo je povijesni trenutak za Društvo jer imamo prvu ženu u povijesti u Klubu 100 i mi joj od srca čestitamo i želimo puno zdravlja – rekao je Kiš. Treba svakako reći i to da je suprug Elze Blagajac, Slavko, na ovoj akciji krv darovao po 85. put što je također za svaku pohvalu.

(www.icv.hr, vg)