Održana redovna godišnja skupština Dijabetičke udruge Orahovica: Ove godine u planu 20. Međunarodni susret dijabetičara “Slatki na Papuku”

U svom radnom prostoru, u orahovačkoj Kristovoj evanđeoskoj crkvi Betanija, Dijabetička udruga Orahovica održala je redovnu godišnju, skupštinu.

Predsjednik Ivica Martinčević u sklopu izvješća o radu istaknuo je kako je Udruga nastavila s organiziranjem i povezivanjem pojedinaca i dijabetičkih udruga s ciljem unapređivanja zdravstvene zaštite oboljelih od šećerne bolesti te poticanjem ranog otkrivanja prevencije šećerne bolesti i na raznim edukacijama i osposobljavanju članova udruge i svih drugih oboljelih od šećerne bolesti.

-U proteklih godinu dana organizirali smo akcije mjerenja šećera u Orahovici, Čačincima, Zdencima, Velikom Rastovcu, Crncu, Novoj i Staroj Jošavi, Crkvarima, Dolcima i Donjoj Pištani, a kontrolu smo izvršili nad ukupno 384 osobe. Također, već tradicionalno, 15. studenog u sklopu obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, organizirali smo akciju u središtu Orahovice, a tom prigodom šećer je kontroliralo 82 osobe, dok je u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom, orahovačka fontana tog dana zasjala plavom bojom, bojom koja simbolizira Dan šećerne bolesti. Posebno smo ponosni na organizaciju Međunarodnog susreta dijabetičara pod nazivom “Slatki na Papuku” kojeg smo i prošle godine uspjeli organizirati i zahvalio bih se gradonačelniku Saši Risteru i Gradu Orahovici na pomoći oko organizacije – rekao je Martinčević.

U planu rada za tekuću godinu, Martinčević je istaknuo kako udruga nastavlja organiziranje akcija kontroliranja šećera u Orahovici, prigradskim naseljima i susjednim općinama, a istu takvu akciju planiraju održati i u Srednjoj školi “Stjepan Ivšić”.

– U planu je i organizacija 20. Međunarodnog susreta dijabetičara “Slatki na Papuku”, a možemo se samo nadati kako će ove epidemiološke mjere popustiti, pa da naš veliki jubilej bude u svom pravom svjetlu – zaključio je predsjednik Martinčević.

U ime Grada Orahovice rad udruge pozdravio je direktor tvrtke Ružica grad Tomislav Majetić naglasivši kako će Grad i nadalje pratiti rad ove vrijedne udruge i pomagati koliko god bude mogao.

(www.icv.hr, vg)