Nedaleko Poduzetničkog inkubatora, započeli radovi na izgradnji nove poduzetničke zone u Orahovici vrijedni gotovo 10,5 milijuna kuna

Nakon što su započeli radovi na projektu uređenja Turističko-rekreacijskog centra „Jezero-Hercegovac-Ružica grad”, te na rekonstrukciji Dječjeg vrtića “Palčić”, u Orahovici je još jedan projekt krenuo u realizaciju. Naime radi se o vrlo bitnom projektu za razvoj grada, riječ je o projektu pod nazivom ”Gradnja prometne i komunalne infrastrukture – FAZA 1″ Poduzetnička zona Orahovica. Vrijednost navedenog projekta iznosi ukupno 10.480.657,56 kuna, a od čega su bespovratna sredstva osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ‘‘Konkurentnost i kohezija‘‘ i to u iznosu od 6.265.399,32 kuna. Nedaleko trenutnih radova, nalazi se Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

Za ovaj projekt grad Orahovica je 2019. godine sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, te s Agencijom SAFU, a koji je zaključen 27. svibnja 2021. zbog produljenja roka provedbe projekta do 1. listopada 2022. godine. Konačnom realizacijom projekta, sve buduće i potencijalne investitore dočekat će u potpunosti opremljena poduzetnička zona sa svom potrebnom infrastrukturom i dokumentacijom. Napomenimo i to da gradnju prometne i komunalne infrastrukture – FAZA 1 u Poduzetničkoj zoni u Orahovici, izvodi osječka tvrtka Gravia. (www.radioorahovica.hr)