Udruga dragovoljaca HOS-a Orahovica održala godišnju skupštinu: Ujedinit će se dvije braniteljske udruge

Udruga dragovoljaca HOS-a Orahovica održala je svoju redovnu, godišnju skupštinu u nazočnosti gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, gradskih vijećnika, predstavnika braniteljskih udruga i gradskih poduzeća.

U ime Udruge HOS-a izvješće o radu u 2021. godini predstavio je Mirko Sekulić naglasivši kako je udruga u prošloj godini bila iznimno aktivna i vrijedna.

-Radili smo u nekoliko segmenata društvene zajednice, a prije svega, držeći se naše temeljne zadaće, a to je očuvanje uspomene na sve poginule hrvatske branitelje i Domovinskog rata i posebno na ratni put HOS-a i njegove pripadnike. Sudjelovali smo na svim obljetnicama poginulih hrvatskih branitelja na širem orahovačkom i slatinskom području te na sportskim igrama branitelja na koje smo pozivani. Organizirali smo Memorijal “Davor Jusufović” za našeg nestalog pripadnika, bili suorganizatori memorijala za poginulog pripadnika 2. bojne 132. brigade Branka Jaklića te za vukovarskog heroja Željka Majora, a isto tako u segmentu kulture bili smo suorganizatori pjesničke večeri “Zaliječimo tugu stihovima”. Moram svakako naglasiti kako smo pomagali svojim članovima i hrvatskim braniteljima raznim akcijama, a posebno bih istaknuo predblagdansku akciju u sklopu projekt pod nazivom “Mi znamo-mi hoćemo-mi možemo” gdje smo podijelili pakete braniteljima i obiteljima s područja grada Orahovice te općina Zdenci i Čačinci – rekao je Sekulić.

UDHOS Orahovica 2 Mirko Sekulic

Kroz plan rada za tekuću godinu najavio je nastavak svih aktivnosti.

-Znam da nas je malo, branitelja je sve manje, ali i ovim putem pozivam sve vas, naše HOS-ovce da se aktivnije uključite u rad udruge i sudjelujete u našim aktivnostima, jer ako nas je više sve će se još bolje i kvalitetnije uraditi i realizirati – rekao je Sekulić.

Nakon ostalih podnesenih izvješća te svih jednoglasno potvrđenih, pod točkom razno Mirko Sekulić podnio je neopozivu ostavku na sve funkcije u udruzi te iznio prijedlog Glavnog Stana za budućnost udruge.

-S obzirom na sve okolnosti koje su se nezasluženo i bez moje krivice događale oko mene, a posebno zbog moralnih i prije svega zdravstvenih razloga, podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije u udruzi, ali ostajem član i čvrsta podrška svakoj aktivnosti. Hvala svima koji su bili uz mene i pomagali udruzi dok sam joj bio na čelu. Glavni Stan na zadnjoj je sjednici donio odluku o prijedlogu da se naša i Udruga hrvatskih branitelja, veterana i dragovoljaca Domovinskog rata ujedine u jednu. Bila bi to Udruga dragovoljaca, veterana i hrvatskih obrambenih snaga Virovitičko-podravske županije i djelovat ćemo kao jedno jer smatramo da zajedno možemo puno više. Dok se ne zadovolje pravne stvari i ujedine ove udruge, Udrugu dragovoljaca HOS-a, također na prijedlog Glavnog Stana vodit će dopredsjednik Ivan Starčević – iznio je prijedloge Sekulić koje je Skupština jednoglasno i prihvatila.

UDHOS Orahovica 1 Mirko Sekulic i Ivan Starcevic

Nazočnima se potom obratio i orahovački gradonačelnik Saša Rister pohvalivši orahovačke HOS-ovce na vrijednom i aktivnom radu.

-Grad Orahovica i ja osobno kao gradonačelnik i čovjek velika smo podrška svim braniteljskim udrugama pa tako naravno i udruzi HOS-a. Ova udruga odradila je velik posao u proteklom razdoblju, pomagala braniteljima, organizirala i suorganizirala niz događaja i obljetnica i njihov rad je za svaku pohvalu. Siguran sam da će i nadalje biti jednako vrijedni, a Grad će i dalje biti partner i prijatelj – rekao je Rister.

UDHOS Orahovica 5

Na kraju skupštine uručene su i zahvalnice zaslužnim članovima, pojedincima, institucijama, tvrtkama i udrugama koje su im pomagale u radu u 2021. godini, počasnim članovima proglašeni su Boris Batrnek i Valentin Horvat iz Čepina, a godišnju nagradu “Ante Paradžik” za poseban doprinos i trud u radu udruge dobio je dopredsjednik Ivan Starčević.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)