Upaljena i četvrta adventska svijeća u Orahovici: Na pozornici Adventske čarolije nastupio osječki vokalni sastav Akvarel

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister upalio je i četvrtu adventsku svijeću, svijeću anđela na velikom vijencu na kružnom toku. Slavlje paljenja pred mnoštvom vjernika predvodio je vjeroučitelj Ivan Andelfinger.

– Paleći ovu četvrtu svijeću, svijeću anđela i pouzdanja na zadnju nedjelju došašća, pred nama su nositelji radosne vijesti. Anđeo Gabrijel navijestio je Blaženoj Djevici Mariji da je odabrana za majsku spasitelja. To je neočekivani put kojim Bog dolazi k nama. Tako nam je osim Anđela pred očima i Marija, Isusova i naša majka. Nitko nije Gospodina iščekivao s većom čežnjom i nestrpljenjem, s više nježnosti i ljubavi. On je poput klice niknuo u Njezinom srcu i Njezinu krilu i u Njezinom naručju našao najljepšu kolijevku. I mi se želimo tako pripremiti, u vjeri, ljubavi i u svakidašnjem radu, dođi brzo Gospodine – rekao je Andelfinger, a potom je gradonačelnik Rister upalio i četvrtu adventsku svijeću.

– Sada kada palimo četvrtu svijeću, moram zahvaliti svim građanima koji su dolazili svake subote na paljenje adventskih svijeća, hvala našem župniku Željku Strnaku, župnom zboru, djelatnicima policije koji su čuvali red i mir, hvala svima koji ste bili s nama. Kako nam se bliži Božić, svima vama i vašim obiteljima želim puno sreće, mira, ljubavi i da ove blagdane prije svega provedete u zdravlju zajedno s vašim obiteljima – poručio je Rister. Nastavak je uslijedio na pozornici Adventske čarolije gdje je nastupio osječki vokalni sastav Akvarel koji je pružio vrhunske izvedbe, nešto se što se jednostavno mora vidjeti i doživjeti, bila je to umjetnost glasova.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)