Udruga Hrvatski domobran iz Orahovice održala godišnju skupštinu: Veći broj članova donio bi i više aktivnosti

Udruga Hrvatski domobran iz Orahovice održala je svoju redovnu godišnju skupštinu. Sjednicom je predsjedao predsjednik udruge Stjepan Dujmić koji je kroz izvješće o radu predstavio odrađene aktivnosti udruge u 2020 i 2021. godini.

– U 2020. nismo imali osnovnih prihoda od Grada zbog situacije s pandemijom, ali ipak smo uz pomoć naših donatora i sponzora uspjeli izgurati tu godinu. U obje godine u kojima pričamo, bili smo aktivni i sudjelovali na svim obljetnicama iz Domovinskog rata te stradavanja hrvatskih vojnika i civila u 2. svjetskom ratu. Važno je reći da smo održavali spomen obilježje u tzv. Klancu u Orahovici za poginule hrvatske vojnike u napadu na Orahovicu koji je naša udruga i podigla – rekao je Dujmić te kroz plan rada poželio uključivanje što više novih članova.

– Udruga Hrvatski domobran okuplja domobrane i iz 2. svjetskog i Domovinskog rata i zato bih volio posebno domobrane iz Domovinskog rata da se uključe u rad udruge jer je riječ o ipak mlađim ljudima i puno bi nam pomogli čime bi naše aktivnosti bilje bolje i sadržajnije – rekao je Dujmić.

U sklopu riječi gostiju obratio se predsjednik Udruge Hrvatski domobran Slatina Ivan Levar naglasivši odličnu međusobnu suradnju te također pozvavši sve domobrane da se uključe i pomognu radu udruge. Na kraj skupštine član udruge Miroslav Gazda predstavio je svoj posljednji književni uradak, knjigu ”Orahovica između dva svjetska rata 1918-1942.”.

(www.icv.hr, vg)