Policija provela akciju ”Manje oružja-manje tragedija” na području Orahovice, Čačinaca, Zdenaca, Crnca i Velikog Rastovca

Policijska postaja Orahovica provela je preventivnu akciju pod sloganom „Manje oružja – manje tragedija 2021/22“ u sklopu operativne akcije „Mir i dobro”. Akcija je provedena u Orahovici, Čačincima, Zdencima, Velikom Rastovcu i Crncu, a odazvali su se i članovi UHBDDR Duga Međa kojima su kontakt policajci koji su i proveli akciju, Tomislav Sebenji i Krešimir Lazić uručili i promotivne materijale akcije.

– Akcija je prošla više nego dobro i zahvaljujemo svim ljudima iz mjesta u kojima smo provodili akciju na odličnom odazivu. Mogu reći da je vraćeno dosta starog oružja i naoružanja što je jako važno. Što se tiče pirotehnike i toga dijela akcije, ista će biti provođena do 9. siječnja na nivou cijele Hrvatske, a sve ovo MUP radi kontinuirano već dugi niz godina jer dobar dio građana zaboravlja kako neodgovorno korištenje pirotehnike uzrokuje ozbiljne posljedice i zato savjetujemo građane da ne podcjenjuju moć pirotehnike i da brine za sve ljude oko sebe, a posebno djecu te kućnbe ljubimce – rekao je kontakt policajac Tomislav Sebenji.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)