Gradovi Orahovica i Našice pomagat će ‘Jaglacima’: Održan inicijalni sastanak gradonačelnika Ristera i Kašube s vodstvom Udruge ‘Jaglac’

U uredu gradonačelnika Orahovice Saše Ristera održan je inicijalni sastanak gradonačelnika s gradonačelnikom Našica Krešimirom Kašubom te vodstvom Udruge ‘Jaglac’.

Sastanak je organiziran s ciljem upoznavanja gradonačelnika Kašube s radom Udruge Jaglac koju pohađa i nekoliko osoba s intelektualnim teškoćama s područja grada Našica.

Predsjednica ‘Jaglaca’ Đurđa Šimatović ukratko je predstavila rad udruge i projekt “Nauči me i uspjet ću” u okviru kojeg je uključeno osam osoba s invaliditetom iz Našica u dnevne aktivnosti projekta.

-Na sastanku se razgovaralo o budućoj suradnji i načinu podrške osobama s invaliditetom po završetku projekta “Nauči me i uspjet ću”. Gradonačelnik grada Našica posjetio je kuću Jaglac gdje je razgovarao s osobama s invaliditetom i predstavnicima roditelja/članova obitelji koji skrbe o osobama s invaliditetom iz Našica i ugodno se iznenadio te pohvalio naš rad i trud. Udruga ‘Jaglac’ zahvaljuje se gradonačelniku Našica Krešimiru Kašuba na posjeti te gradonačelniku Orahovice Saši Risteru koji je dogovorio ovaj sastanak – rekla je Šimatović.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister sa zadovoljstvom je organizirao ovaj sastanak i potaknuo suradnju.

-Udruga ‘Jaglac’ je iznimno vrijedna, puno rade i trude se pomoći osobama s intelektualnim teškoćama i invaliditetom. Naravno da smo Grad Orahovica kao i ja osobno uvijek na raspolaganju pomoći im sve što treba pa sam stoga s velikim zadovoljstvom organizirao ovaj sastanak i presretan sam što ćemo kolega Kašuba i ja te naša dva susjedna grada surađivati i na ovom polju – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)