Orahovački gradonačelnik Saša Rister s obrtnicima potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih potpora

U maloj Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Saša Rister u ime Grada danas (srijeda) je potpisao ugovore s prvom grupom poduzetnika za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva grada Orahovice u 2021. godini.

Na Javni poziv koji je gradonačelnik Rister raspisao sredinom rujna, javilo se ukupno 22 poduzeća i obrta, a njih 19 je zadovoljilo uvjete. Iz Gradskog proračuna za 2021. godinu za ovaj je segment izdvojeno 400 tisuća kuna, a riječ je o dodjeli bespovratnih potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice, kojim se provode mjere s ciljem jačanja poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

U okviru Javnog poziva moguće je bilo realizirati potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika, nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme, nova zapošljavanja, izgradnju i adaptaciju poslovnih prostora te infrastrukturu, stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika te sufinanciranje zakupa poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru.

-Na Javni poziv za dodjelu potpora prijavila su se 22 orahovačka poduzeća ili obrta, ali njih 19 je zadovoljilo potrebne kriterije. U Proračunu za 2021. godinu, za ovaj Javni poziv bilo je predviđeno 400 tisuća kuna, a mi ćemo rebalansom Proračuna osigurati dodatnih 26 tisuća kuna, a sve kako bi svi koji zadovoljavaju uvijete Javnog poziva na koncu dobili potporu. I u Proračunu za 2022. godinu bit će pripremljena sredstva za istu vrstu Javnog poziva i iskreno se nadam da će interes poduzetnika biti još veći i da će im ove potpore biti dodatni impuls ka ostvarenju njihovih ciljeva – rekao je gradonačelnik Rister.

U ime Udruženja obrtnika grada Orahovice gradonačelniku Risteru zahvalio se predsjednik istog Damir Vanek, pohvalivši ovakvu vrstu poticanja poduzetništva.

-Hvala gradonačelniku na izuzetno kvalitetnoj suradnji u pripremi materijala i analizi poduzetništva s našim Udruženjem. Nadam se da će ova sredstva poticajno djelovati na orahovačke poduzetnike i dovesti do novih zapošljavanja na području našeg grada – zaključio je Vanek.

(www.icv.hr, vg)