Održana početna konferencija projekta rekonstrukcije Dječjeg vrtića ”Palčić”: Radovi kreću sredinom studenog

U Centru za posjetitelje Orahovica održana je početna konferencija projekta rekonstrukcije dječjeg vrtića ”Palčić”. Konferenciji su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister, županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, direktorica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ Neda Martić te predstavnici tvrtke izvođača radova. Konferenciju je uvodnim riječima otvorio gradonačelnik Saša Rister.

– Ovo je dugoočekivani projekt koji konačno kreće u realizaciju. Nakon odrađene javne nabave, potpisani su ugovori za izvođače radova i nadzor, a preostala nam je još javna nabava za opremanje dječjeg vrtića. Već idući tjedan krenut će uvođenje izvođača u posao, a nakon toga ostaju završni postupci preseljenja opreme i djece u zgradu škole i očekujemo kako bi radovi mogli početi oko 15 studenog – rekao je Rister.

Riječ je o jednom od 11 vrtića s područja Virovitičko-podravske županije čija se izgradnja ili rekonstrukcija financirala sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Vrijednost projekta je 8.976.790,78 kuna, od čega su sredstva bespovratne potpore 7.400.000,00 ili 90 posto. Tehnička pomoć u ostvarivanju projekta Gradu Orahovici su Razvojna agencija VIDRA i Poduzetnički inkubator VPŽ.

– Cilj ovog projekta je pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu grada kroz ulaganje u rekonstrukciju dječjeg vrtića i unaprijediti postojeće sadržaje vrtića dogradnjom višenamjenske dvorane, uređenjem okoliša i dječjeg igrališta uz poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade. Rekonstrukcijom zgrade vrtića mješovite dobi kapaciteta za 132 djece, proširiti kapacitet na 152 djece, dobiti novu korisnu površinu od 1.472,86 m2 s dograđenom dvoranom s novim ulazom, nadograđenim katom i uređenim dječjim igralištem s novom opremom i tribinama. Nakon završetka radova u funkciji će biti ukupno 8 vrtićkih skupina te osiguran prostor za tjelovježbu i priredbe. Svi prostori za boravak djece i rad s njima bit će pristupačni osobama s invaliditetom, osim na katu – rekla je voditeljica projekta Irela Strabić iz Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice.

(www.icv.hr, vg)