Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

U petak 01. listopada, a nakon godinu dana pauze uzrokovano pandemijom COVID-19, u organizaciji grada Orahovice i Turističke zajednice, tradicionalno u središnjem gradskom parku bit će obilježen Međunarodni dan starijih osoba, kojeg je proglasila Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990., da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Kako organizatori javljaju, svim stanovnicima s područja grada Orahovice i prigradskih naselja, a koji su stariji od 65 godina, poslana je pozivnica, te oni koji su zainteresirani za proslavu Međunarodnog dana, svoj dolazak trebaju potvrditi najkasnije do ponedjeljka 27. rujna na broj telefona 099/262-0336.

Proslava Međunarodnog dana starijih osoba, održat će se pod šatorom u središnjem gradskom parku kod pozornice, uz svečani ručak, a za dobar provod i zabavu bit će zadužen Tamburaški sastav Čokanj.

Također kao i prijašnjih godina, u posluživanju hrane pomoći će udruga P.A.U.K. i djelatnici gradske uprave, a kako bi iskazali poštovanje i zahvalnost svojim starijim sugrađanima za sve što su do sada učinili za njihov grad.