Održan 19. tradicionalni međunarodni skup dijabetičkih udruga Hrvatske „Slatki na Papuku”

Dijabetička udruga ”Orahovica” je nakon godine stanke i odgode zbog koronavirusa organizirala 19. Međunarodni susret dijabetičara pod nazivom ”Slatki na Papuku”. I ove godine u prelijepom ambijentu orahovačkog jezera okupilo se preko 200-tinjak oboljelih od šećernih bolesti koji su se kroz organizirani program upoznali s ljepotama Orahovice, sudjelovali u sportskim igrama kao što su elektronski pikado, bacanje potkove i viseća kuglana.

Otvaranju Susreta nazočili su u ime Hrvatskog saveza Dijabetičkih udruga Slavko Lacković te gradonačelnik Grada Orahovice Saša Rister.

U uvodu je nazočne pozdravio predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević.

– Nakon godinu dana stanke ponovno smo zajedno i ne mogu reći koliko smo presretni što smo unatoč svim problemima uspjeli organizirati ovu našu tradicionalnu manifestaciju. Hvala svim kolegama dijabetičarima koji su se odazvali, došle su nam udruge iz cijele Hrvatske, od Malog Lošinja i Velike Gorice do Slavonskog Broda, a stigli su nam i gosti iz Tešnja i Tuzle (BIH) te Vojvodine – rekao je Martinčević, nakon kojeg je nazočne u ime Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga pozdravio Slavko Lacković poželjevši svima dobro zdravlje te uputivši sve dobre želje i pozdrave predsjednice Saveza dr. Zrinke Mach.

– Drago mi je da smo se ponovno susreli ovdje u Orahovici i prenosim vam pozdrave i ispriku naše predsjednice Zrinke Mach zbog nemogućnosti dolaska. Čestitam i zahvaljujem Dijabetičkoj udruzi Orahovica na odličnoj organizaciji i prigodi da se nalazimo i to na ovako lijepom mjestu – rekao je Lacković.

Susrete je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Prije svega moram pohvaliti Dijabetičku udrugu koja svojim velikim trudom i marljivošću uvelike pomaže oboljelima od ove opake bolesti, a ovakve manifestacije su najbolji način da se oboljele opusti, a paralelno oni mogu razgovarati sa stručnjacima i također oboljelima te razmijeniti korisne savjete. Naravno, Grad Orahovica je ovoj udruzi uvijek na raspolaganju i pomoći će koliko može – zaključio je Rister. Najbolji u športskim natjecanjima su nagrađeni, a uz igre, glazbu i ples dijabetičari su uživali u prekrasnom ambijentu orahovačkog jezera i najavili svoj sigurni dolazak, ako bude zdravlja, i iduće godine.

                                                                                                                                          (preuzeto sa www.icv.hr)