Nova radna mjesta i nove privatne investicije u Orahovici

Povjerenik Vlade RH Saša Rister, nakon niza višemjesečnih pregovora, uspio je zainteresirati Upravu i vlasnika Osječke pivovare d.d. Ivana Komaka za pokretanje proizvodnog pogona u Orahovici koji bi već u prvom mahu zaposlio nekoliko desetaka ljudi.

Uprava Osječke pivovare i povjerenik Rister, nakon obilaska vise lokacija, razgovara s vlasnicima te analize stanja na terenu, suzili su izbor potencijalno interesantnih lokacija na dva objekta potrebnih investitoru kako bi se što prije pokrenula proizvodnja i kako bi se investitora zadržalo u Orahovici.

Projekt punionice sokova i piva višemilijunski je projekt koji je investitor odlučio realizirati baš u Orahovici. Ovaj projekt osim što će otvoriti mnoga radna mjesta, višestruko će koristiti gradu, što zbog povećanja prihoda gradu u gradskim institucijama, što zbog pozicioniranja Orahovice kao gospodarskog središta Slavonije.

Plan je pronaći model financiranja iz europskih fondova te su odrađene analize operativnog programa konkurentnosti.

– Vjerujemo u samoodrživost ovog projekta te postupno povećavanje i rast prihoda. Uvjeren sam da bi ovaj projekt mogao biti generator razvoja cijele Orahovice- istaknuo je Komak.

Povjerenik Rister istaknuo je kako je zadovoljan i iznimno ponosan na ovu suradnju te da mu je najveća želja osigurati nova radna mjesta svojim sugrađankama i sugrađanima.

-Orahovica je grad brojnih mogućnosti. Ulaganje u privredu i gospodarstvo temelj je stabilnosti i sigurnosti ovog kraja i to je ono na čemu temeljim svoju viziju Orahovice. Ovih dana očekujem i prva potpisivanja ugovora i finalne dogovore – kazao je Rister te zahvalio investitorima, svojim suradnicima i predstavnicima medija koji su ovo događanje popratili.

                                                                                                                    ( www.radioorahovica.com )