Uređenje okoliša Ružice grada

U suradnji Parka prirode Papuk i Grada Orahovice krenulo je uređenje okoliša i unutrašnjosti najočuvanije srednjovjekovne utvrde u Hrvatskoj, Ružice grada. Radove su obišli ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac i povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister:

-Park prirode se, kao i do sada, nastavlja brinuti o povijesnoj baštini koja se nalazi na našem području. Hvala Gradu Orahovici i povjereniku Saši Risteru koji su prihvatili suradnju da zajedno osiguramo maksimalne uvjete budućim posjetiteljima koji budu dolazili na Ružicu grad. Nedavno smo postavili i nove, modernije table na poučnu stazu koja vodi od Jezera do Ružice grada, a koje govore o bogatstvu flore i faune ovoga područja– rekao je Jurenac. Grad Orahovica već godinama uz park prirode vodi brigu o utvrdi i njenom okolišu:

-Svake godine kada krene proljeće nikne dosta korova i raznog bilja koje onemogućuje siguran i adekvatan prolaz prema Ružici gradu. Mi s Parkom prirode imamo oduvijek dobru suradnju i naravno da smo i sada zajedno krenuli urediti prilaz i unutrašnjost utvrde kako bi turisti i svi oni koji vole obići Ružicu, naš orahovački zaštitni znak, nesmetano i sigurno mogli uživati u njenoj ljepoti. Već sada za vrijeme onih toplijih dana bilo jako puno posjetitelja što Jezera, što Ružice grada čak se je na Jezeru nekoliko dana boravio bračni par iz Njemačke  s kamp kućicom. Dakle turistička sezona već polako počinje i mi želimo biti više nego spremni – rekao je Rister.     

                                                                                                     Vladimir Grgurić