Potpisani Ugovori o sufinanciranju rada sportskih klubova u Orahovici

 

U Maloj gradskoj vijećnici danas su u nazočnosti povjerenika Vlade RH za Grad Orahovicu Saše Ristera, predsjednika Zajednice ŠU Grada Orahovice Antuna Grabovca, predsjednika i tajnice Sportske zajednice VPZ Saše Topića i Dore Međimorec te tajnika SZ grada Virovitice Tihomira Majstorovića, potpisani Ugovori o sufinanciranju rada sportskih klubova na području Grada Orahovice.
Ugovor je potpisalo 11 predstavnika orahovačkih sportskih klubova, kojima je pripalo 200,000 tisuća kuna doniranog novca Županije Virovitičko-podravske.
Novac je prema dostavljenim troškovima klubova, Odlukom, podijelio Izvršni odbor Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije.
Nazočne predstavnike klubova i goste pozdravio je povjerenik Vlade RH za Grad Orahovcu Saša Rister, koji se posebno zahvalio županijskoj sportskoj Zajednici:

– Sportska zajednica odradila je veliki posao za sport u našem gradu. Novac je po određenim kriterijima, kako sam vidio u medijima, podijeljen klubovima, koji su dostavili potrebu dokumentaciju. Ova interventna sredstva, nadam se da će biti dostatna da klubovi prežive do nadolazećih izbora i konstituiranja nove vlasti te donošenja novog Proračuna – rekao je povjerenik Rister.
Predsjednik ZŠU Grada Orahovice Antun Grabovac, također se zavalio županijskoj Sportskoj zajednice te županu Andrović na urgentnoj donaciji novca:

– Morali smo malo sačekati dok prođe papirnata procedura. To nije mali novac to su značajna sredstva pa i za puno veće županije od naše. Ovim smo ugasili prvi požar, nadam se da ćemo u narednom periodu imati pravo na određeno financiranje i da ćemo moći lakše disati – rekao je Grabovac koji je naglasio kako su u Zajednicu stigli odgovori iz Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva financija koji, prema riječima Grabovca, daju za pravo da se orahovački sport u protekloj godini mogao financirati, no kako je zaključio, nakon dodatnog odgovora iz Ministarstva pravosuđa i uprave, javnost će biti obaviještena o donesenim Odlukama.

Saša Topić, predsjednik Sportske zajednice VP županije, pozdravio je kvalitetno razmišljanje orahovačkih klubova, te pokretanje hvalevrijedne intervencije za dobivanje financijskih sredstava:

– Uvijek podržavamo takve intervencije. Virovitičko-podravska županija kroz SZ VPZ prepoznala je krizni trenutak i vaše potrebe. Nadam se da vjerujete u našu iskrenost gdje smo putem Izvršnog odbora na najkvalitetniji mogući način raspodjeli financijska sredstava. Volio bih da ovo bude lijepa priča. Naravno da ima i nezadovoljnih klubova, pa vas molim da na razini vaše sportske Zajednice nađete daljnja rješenja. Očekujem da pronađete dodatna sredstva jer u protivnim neće biti dobro – zaključio je Topić.

Podsjetimo se, najveći iznos od 200,000,00 kuna dobio je NK Papuk, 80,000,oo kuna, Rukometnom klubu pripalo je 30,000,oo, ŽRK Orahovica 21.000,oo dok je ŠN Orahovica dobila 20.000,oo kuna. Potom slijedi NK DOŠK Dolci s 18.500,oo kuna. Po 8.000,oo kuna dobili su Kuglački klub i Teniski klub Orahovica. Streljačko društvo, a nakon potpisivanja Ugovora na svoj će račun dobiti 6.000,oo kuna, Šahovski klub 4.000,oo , Sportsko rekreacijsko društvo 2.500,oo te Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica 2.000,oo kuna.
Tri sportska kluba, ŠRD Šaran, Stolnoteniski športski klub i Biciklistički klub LOOD, potpisanim su izjavama potvrdili da im nisu potreba novčana sredstva, dok Boćarski kub Doljani nije dostavio zahtjev za dobivanje financijskih sredstva ali niti potvrdu o odricanju sredstava.
Na koncu današnje male svečanosti, predsjednik ŠN Orahovica Darijo Krmpotić pokrenuo je inicijativu pomoći Boćarskom klubu Doljani. U dopisu kojeg je tamo prezentirao, Krmpotić je naznačio kako očekuje solidarnost svih klubova:

– Smatram da bi BK treba također biti namiren. Po mom razmišljanju najbolje bi bilo da mi pokažemo solidarnost, kao što je Zajednica pomogla nama, da mi pomognemo “Doljanima”. U slučaju da se svatko od nas, koji smo dobili novce, odrekne 2,5% sredstva, mi bi spasili Boćarski klub” – rekao je Krmpotić. Na koncu je zaključeno kako će svaki klub na svom tijelu donijeti odluku o donaciji ili ne, Boćarskom klubu Doljani.

                                                                                                                                               ( preuzeto sa www.radioorahovica.com )