Obavijest pružateljima usluga u turizmu na području grada Orahovice-Projekt nacionalne oznake sigurnosti pod nazivom „Safe stay in Croatia“

Na konferencijí za medije, održanoj u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, ministrica turizma i sporta dr.sc. Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice mr. sc. Kristjan Staničić predstavili projekt Safe stay in Croatia, web platformu putem koje svi zainteresirani dionici mogu pronaći informacije o tome što Safe stay in Croatia predstavlja, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti svoje dojmove.

Naime, riječ je o nacionalnoj oznaci sigurnosti pod nazivom Safe stay in Croatia, koja je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja, od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata kao i hotelima, marinama, privatnim apartmanima, muzejima i drugim atrakcijama za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

Hrvatska je zbog dobrih epidemioloških prilika u protekloj godini prepoznata kao sígurna destinacija, na čemu se nastavlja raditi i u 2021. Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, osmišljena je i nacionalna oznaka kako bi svi koji sudjeluju u turističkoj aktivnosti stvorili preduvjete za sigurnost i zdravlje kako sugradana tako i gostiju, a samim time i preduvjete za pozitivne trendove kada je riječ o turističkim kretanjima.

U svrhu promocije predmetnog projekta, Hrvatska turistička zajednica će tijekom ožujka i travnja na tržištu Njemačke, Austrije, ltalije, Poljske, Velike Britanije, Češke, Slovačke,  Madarske, Francuske i Nizozemske provoditi promotivnu kampanju. Uz promotivni dio, koji se odnosi na pozicioniranje Hrvatske kao dobro pripremljene i sigurne turističke destinacije, kampanja ima i edukativni karakter kako bi se goste upoznalo s protokolarnim i epidemiološkim mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti i kako bi im se omogućio siguran i ugodan boravak u Hrvatskoj. Dodatno, promocija projekta će se provoditi putem videa na online kanalima i društvenim mrežama uz #SafeStayInCroatia te na najčitanijim online portalima na prethodno navedenim tržištima.

Isto tako, svi zainteresírani imaju mogućnost putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr pretraživati sve dionike turističkog sektora koji nose oznaku Safe stay in Croatia, pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija, ali i pronaći informacije kako postupiti u slučaju sumnje na COVID-19.

Propisanim protokolima obuhvaćeno je više od 200.000 ugostitelja i pružatelja usluga u turizmu i s turizmom povezanim djelatnosti. Izdvojeno je sedam kategorija dionika s dvadeset i pet pratećih potkategorija pružatelja usluga koji se mogu prijaviti za ovu oznaku.

U funkciji je  i službena stranica projekta na 9 jezika na kojoj će svi zainteresirani moći pronaći informacije te predati zahtjev za dodjelu besplatne nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia.

Nakon odobrenog zahtjeva, javite se u nadležnu Turističku zajednicu kako bi vas upisali u upisnik i dodijelili naljepnicu Safe stay in Croatia.