Pomoći ćemo trima obiteljima u obnovi njihovih kuća

U zajedničkoj suradnji Grad Orahovica te općine Čačinci, Zdenci i Crnac pokrenuli su i odradili humanitarnu akciju za pomoć stradalima područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Riječ je o akciji prikupljanja građevinskog materijala za obnovu stradalih kuća na području grada i sve tri općine. U cilju da se izravno pomogne onima kojima je najteže, predstavnici navedenih općina i grada, povjerenik Vlade RH za grad Orahovicu, Saša Rister, načelnik općine Čačinci, Mirko Mališ, načelnik općine Zdenci, Tomislav Durmić i načelnik općine Crnac ,Mato Damjan, obišli su osobno područje grada Petrinje stradalo u potresu kako bi se upoznali sa stanjem na terenu te kako bi obišli obitelji kojima se ciljano prikuplja pomoć:

-Posjetili smo tri obitelji, i to jednu obitelj u Petrinji, jednu u Velikom Šušnjaru  te jednu u Nebojanu te smo s vlasnicima kuća stradalih u potresu dogovorili konkretnu pomoć koju će im naše Jedinice lokalne samouprave poslati. Cilj je kako bi im se u što kraćem vremenskom rok uredile stradale kuće da mogu nastaviti s normalnim životom – kaže povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister.

Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ također je izrazio zadovoljstvo što akcija ide dobrim putem:

-Ova suradnja pokazala se punim pogotkom i od srca hvala svim koji su se istoj odazvali i pomogli. Ovi ljudima je iznimno teško i svaka im je pomoć dobro došla, a ovaj vid pomoći da im se obnovi kuća je ono što najviše žele i time je naša sreća veća što im možemo pomoći. – rekao je Mališ.

Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić naglasio je kako je teško i zamisliti kroz što sve ljudi u potresom stradalim područjima prolaze:

-Teško je to i gledati i pričati s njima, jednostavno ne znaš što im reći- Ponosan sam što je i naša općina dio ove humanitarne priče ako ikako budemo još mogli pomoći, bit ćemo spremni-rekao je Durmić.

Općina Crnac također se priključila akciji odmah na prvi poziv:

-Naravno da smo tu jer tim ljudima dosita treba pomoći. Kada smo svojim očima vidjeli kakva je to situacija tamo, jednostavno smo ostali bez riječi. Općina Crnac također će i dalje biti na raspolaganju za svaki vid pomoći. – zaključio je Damjan.    

                                                                                                                                                                                                            V.G.