Gradska knjižnica Orahovica od 29.01.2021.godine kreće s radom na novoj lokaciji

Nakon višemjesečne stanke, Gradska knjižnica Orahovica od sutra ponovno kreće s radom, ali ovoga puta na novoj lokaciji u Ulici kralja Zvonimira 28, u prostoru nekadašnjeg ugostiteljskog objekta. Knjižnica će, kao i do sada, raditi od ponedjeljka do petka u vremenu od 07:00 do 15:00 sati, a novost je da se uvodi i radno vrijeme subotom od 08:00 do 12:00 sati.

Svi sadašnji i budući članovi moraju se prilikom posjete knjižnici pridržavati propisanih epidemioloških mjera vezanih uz pandemiju koronavirusa, a to znači: održavanje distance od 2 metra u prostoru knjižnice te 1 metar ispred prostora knjižnice, kao i dezinfekciju ruku i nošenje maske u prostoru knjižnice. U knjižnici istovremeno može biti najviše 5 osoba, uz maksimalno vrijeme zadržavanja od 15 minuta, rekla je ravnateljica Gradske knjižnice, Jelena Mihelčić.

Kada je riječ o visini članarine, tu nema nikakvih promjena. Odrasli će i dalje plaćati 80 kn, djeca i studenti 40 kn, umirovljenici 60 kn, dok je visina obiteljske članarine (za 3 člana) 100 kn i sve vrijede godinu dana od datuma upisa. Osim toga, s prvim radnim danom sutra, kreće i akcija besplatnog učlanjenja, a trajat će sve do 13. veljače. Bit će to jedan način zahvale građanima na strpljenju svih ovih mjeseci, ali i prilika za obilježavanje prošlogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige.

Iz Gradske knjižnice Orahovica poručuju da su sve najbitnije informacije i dalje dostupne na Facebook i web stranici knjižnice, a možete ih kontaktirati i na novi broj telefona 033/561-388, putem maila: gkorahovica@gmail.com, odnosno putem Messenger aplikacije. (preuzeto sa: www.radioorahovica.com)